Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roskakatoskin voi tarvita luvan

Koti
 
Helsingin Sanomat

 Uudisrakentamiseen ja monenlaisiin muihin hankkeisiin tarvitaan lupa viranomaisilta. Tämä koskee tilanteesta riippuen myös esimerkiksi parvekelasituksia ja roskakatoksia. Lupahakemuksen liitteeksi tarvitaan erilaisia asiakirjoja.

 Monet kunnat ovat sähköistäneet lupien hakemisen. Hakemuksen ja liitteet voi siis nykyisin jättää internetissä.

 Esimerkiksi Espoo ja Lahti ovat valinneet ohjelmistotoimittajaksi kotimaisen Teklan, josta tuli osa Trimble-konsernia vuonna 2011.

 Useat muut kunnat ovat ottaneet käyttöön Lupapiste-palvelun. Osassa kunnista palvelu on toistaiseksi käytössä vain rajoitetusti.

 Lupapiste-palvelun tilaaja on ympäristöministeriö, ja sen toteuttaa digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita. Itse palvelun käyttö on maksutonta lupaa hakeville kansalaisille ja yrityksille, mutta nämä maksavat edelleen rakennusvalvonnan taksat kunnalle.

 Lupapiste kuuluu ympäristöministeriön Asumisen ja rakentamisen e-palvelut -kokonaisuuteen. Se puolestaan on osa valtiovarainministeriön sähköisen asioinnin ja demokratian Sade-vauhdittamisohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää sähköistä asiointia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!