Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myllypurossa lisäkerroksista saatiin rahaa peruskorjaukseen

Koti
 

Lisäkerroksen rakentamisella on viime vuosina pyritty rahoittamaan esimerkiksi kerrostalon putkiremonttia tai peruskorjausta. Niin tehtiin myös myllypurolaisessa kerrostalossa, joka peruskorjattiin osittain täydennysrakentamisesta saadulla rahalla Helsingissä.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Wilma Schlizewski kertoo, että korottamalla taloa kahdella kerroksella taloyhtiö sai katettua "hyvin merkittävän prosentin" peruskorjauksen kustannuksista.

Osa rahasta tuli rakennusoikeuden myynnistä. Lisäksi Helsingin kaupunki tuki hanketta noin 600 000 eurolla, koska kaupungin vuokratontin arvo nousi peruskorjauksen ansiosta huomattavasti.

Peruskorjauksessa uusittiin sähkö- ja vesijärjestelmä, ikkunat ja parvekkeiden ovet. Lisäksi vanhojen seinien päälle asennettiin uudet.

"Koko talo on täysin uusi, ja remontti pysyi päivälleen aikataulussa", Schlizewski iloitsee.

Tosin lisäkerroksia ei vielä näy, vaikka rakennusoikeudelle löytyi monta halukasta ostajaa. Viivästyksen aiheutti se, että rakennustekniikkaa jouduttiin muuttamaan yllättäen. Uudet asunnot piti tehdä valmiista moduuleista, mutta moduulirakennusfirma meni konkurssiin. Nyt kerrokset tehdään osittain valmiista moduuleista ja osittain paikan päällä.

Asuntojen muotokin muuttui. Ensin niistä piti tulla kaksikerroksisia. Nyt suunnitelmana on rakentaa kaksioita ja kolmioita kahteen kerrokseen. Isot asunnot kun eivät oikein mene kaupaksi.

Hulppeita asunnoista kuitenkin tulee.

"Lisäkerrokset tehdään sisennetysti, ja niihin tulee lasisia parvekkeita. Design on tosi tyylikäs."

Huoneistojen myynnistä vastaa rakennusliike. Schlizewski on kuullut huhua, että joku olisi ollut valmis ostamaan koko asuntokannan lohkoakseen siitä osan vuokralle ja osan myyntiin.

"Uusien asuntojen pitäisi olla valmiita vuoden päästä. Valmistavat työt aloitetaan heti sään salliessa", Schlizewski sanoo.

Asukkailta ei viedä pään päältä kattoa, vaan sitä uusitaan samalla kun lisäkerrosten elementtejä asetellaan paikoilleen.

Remontin yhteydessä taloyhtiö uusii myös hissit. Kun ne valmistuvat, kahdella kerroksella kasvanut talo ei tarvitse remonttia aikoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!