Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huono asiakaspalvelu voi olla järkevää bisnestä

Koti
 
Tuomas Vimma
Kirjoittaja on helsinkiläinen rakennusalan yrittäjä, joka saa elantonsa rakennusalan konttoritöitä tekemällä ja romaaneja kirjoittamalla.

Perustimme muutama vuosi sitten vaimoni kanssa sisustusliikkeen. Alan perusteista tiesin silloin lähinnä sen, että kannattaa myydä kalliimmalla kuin ostaa. Olenkin joutunut oppimaan vähittäiskaupan lainalaisuuksia lennosta – ja opettelen edelleen.

Ensimmäisenä opin, että varaston on kierrettävä jatkuvasti. Hitaasti myyvän tavaran arvo on poissa käyttövaroista, jolla voisi hankkia paremmin myyviä tuotteita. On fiksumpaa myydä eioota kuin makuuttaa kamaa kuukausitolkulla hyllyssä. Loppuunmyytyjä tuotteita ei myöskään automaattisesti tilata lisää – eikä välttämättä edes asiakkaan pyynnöstä – sillä useilla valmistajilla on satojen tai tuhansien eurojen minimiostorajat. Se ei ole huonoa asiakaspalvelua vaan järkevää liiketoimintaa.

Sisustuslehdet tuovat liikkeille tärkeää näkyvyyttä, ja heille lainataankin mielellään tuotteita kuvauksiin. Lehtiä ei voi kuitenkaan ohjailla, vaan toimittajat valitsevat juttuun sopivat tuotteet. Kun lehti aikanaan ilmestyy, saattaa siinä esitelty tavara olla loppu tai poistunut kaupan valikoimista. Asiakkaiden on usein vaikea ymmärtää, miksi kyseistä hyödykettä ei ole saatavilla, vaikka sitä on juuri lehdessä "mainostettu".

Sisustuskauppoja kierrellessä törmää usein siihen, että kilpailevilla puodeilla on saman valmistajan tuotteita. Kuvittelisi olevan fiksua erottautua muista valitsemalla pienempien firmojen tuotteita.

Väärin meni taas. Liikkeen kannalta tärkeintä ovat valmistajan maksuehdot sekä toimitusvarmuus, ja näissä asioissa isot firmat ovat yleensä parempia kuin pienet. Jos hyvissä ajoin tilatut joulukoristeet saapuvat vasta tammikuussa, niin kauppiasta ei paljoa naurata. Ja toisinaan tuotteiden toimituksessa saattaa kestää kuukausia, jolloin etukäteen maksettaessa raha makaa hyödyttömänä maailmalla.

Helposti ajattelisi, että sisustuskaupan omistajilla on varmasti viimeisen päälle sisustettu koti. Muista en osaa sanoa, mutta omaan kotiimme päätyvät kuljetuksessa naarmuuntuneet kalusteet ja harhaostokset, jotka eivät asiakkaille mene kaupaksi edes alennuskorista.

Kun juon korvattomasta designmukistani aamukahvia, on hyvää aikaa muistella sitä, että muutama kuukausi sitten myin vahingossa kalliin pöydän asiakkaalle sisäänostohintaan.

hs.koti@hs.fi
Kirjoittaja on helsinkiläinen yrittäjä, joka saa elantonsa rakennusalan konttoritöitä tekemällä ja romaaneja kirjoittamalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!