Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piharemontissa maksavat niin asvaltti kuin nurmikkokin

Koti
 
Harri Mäkelä

Ennen piha-alueen remonttia kannattaa teettää suunnitelma alan ammattilaisella.

Urakan hinta on sitä suurempi, mitä enemmän remontti vaatii suunnittelua, purkamista ja uuden rakentamista.

Kilpailutus ja mahdollisten toteuttajien haastattelu ovat tarpeen projektin onnistumiseksi. Korjaushankkeelle kannattaa valita myös valvoja.

1 Pihaväylät ja parkkipaikka korjataan yleensä piharemontissa. Vanhan asvaltin poisto esimerkiksi 200 neliömetrin alueelta sekä uusi asvaltti profilointeineen ja reunalistoineen voi maksaa noin 7 000 euroa.

2 Viemäriverkostoa piha-alueella usein täydennetään tai se rakennetaan kokonaan uusiksi. Pihan kuntotutkimuksen teettäminen voi olla osa remonttisuunnitelman tekoa.

3 Leikkipaikan välineiden vaihtoa vauhdittavat turvallisuusmääräykset. Kun taloyhtiö uusii leikkipihan välineet hiekkoineen, hinta saattaa olla noin 10 000 euroa.

4 Jätehuollossa pelkät sekajäteastiat eivät enää riitä. Jätekatoksen purkamisen ja uuden jätepisteen rakentamisen kustannukset voivat olla runsaat 20 000 euroa.

5 Nurmikot ja istutukset on piharemontin yhteydessä tapana uusia. Puita ehkä kaadetaan ja istutetaan uusia tilalle. Viheralueita on mahdollista korostaa kiveyksellä ja tontin rajaa pensailla. Sadan neliömetrin kokoinen nurmikko perustuksineen ja multineen maksaa arviolta 15 euroa neliömetriltä. Pensasalueiden uusimiskustannukset ovat tavallisesti parikymmentä euroa neliömetriltä ja kiveyksen noin 40 euroa neliömetriltä.

6 Valaistusta uusittaessa pihan valot voidaan kohdentaa kulkuväyliin tai istutuksiin.

 

Juttua varten on haastateltu Johanna Murtoa Viherviisikko-yhtiöstä ja Marko Pirttijärveä Piha- ja puistosuunnittelu Pirttijärvestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!