Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimensä voi saada piiloon rapusta ilman turvakieltoakin

Koti
 

Osa kerrostaloasukkaista ei halua, että oma sukunimi näkyy kerrostalon ala-aulan nimitaulussa tai edes omassa ulko-ovessa.

Nimien esilläolossa on kyse myös turvallisuudesta, sanoo toimitusjohtaja Marko Hellevaara Hämeenlinnan Reim-isännöintipalvelusta. Kun ovessa lukee nimi, esimerkiksi ambulanssin on helppo löytää oikeaan asuntoon.

Hellevaaran mielestä asukkaalla pitää olla perustelu, jos hän ei halua nimeään esille. Turvakielto voi olla tällainen syy.

Jos asukas ei tahdo sukunimensä näkyvän porraskäytävässä, syynä on useimmiten huoli omasta turvallisuudesta. Asukas on saattanut hakea turvakieltoa maistraatista.

Turvakiellon voi saada, jos on perusteltua syytä pelätä turvallisuutensa puolesta.

Isännöintiyritys Kiinteistötahkolan toimitusjohtajan Tuomo Tahkolan mukaan on harvinaista, että asukas ei halua nimitietojaan näkyville: "Joitakin yksittäistapauksia on, ja silloin kunnioitamme asukkaan toiveita. Emme vaadi sen tarkempia perusteluja."

Samaa sanoo myös Länsi-Suomen OP-isännöinnin toimitusjohtaja Tapio Pihlajamäki: "Nimeä ei merkitä, jos asukas niin toivoo. Kyse on kuitenkin yksittäistapauksista."

"Mikään laki ei suoranaisesti määrää, että asukkaan nimen pitäisi näkyä ulko-ovessa tai nimitaululla", sanoo lakimies Matti Ruohonen Realia Isännöinnistä.

Ruohosen mukaan nimitiedoista ei ole tullut isoja riitoja: "Jos asukas ei halua nimeään esille, näin tehdään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!