Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako talossa pitää omaa puuverstasta?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Eläkkeellä oleva äitini asuu kerrostalossa ja viettää paljon aikaa kotona. Hänen naapurissaan erilaiset rakentamisen äänet ovat jatkuneet toistakymmentä vuotta. Kun naapurille on sanottu asiasta, hän ei ole antanut selitystä jatkuvalle häirinnälle.
Miten luvallista tällainen kotitimpurointi on?
 

Remontin tekeminen huoneistossa on sallittua, mutta tavallisesta remonttitilanteesta tässä ei selkeästi ole kyse, sanoo Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita.

Hän muistuttaa, että huoneistoa tulee käyttää ensisijaisesti siihen tarkoitukseen, mihin se on tehty eli asumiseen. Asunnossa saa kuitenkin tehdä myös töitä, kunhan siitä ei aiheudu häiriötä naapureille.

"Kotona tehtävää ammatinharjoittamista on tavallisimmillaan esimerkiksi perhepäivähoitajana toimiminen, hieronta, kampaamotoiminta sekä isännöinti- ja kirjanpitotyöt", Viita sanoo.

Hän epäilee, että puusepänverstaan pitäminen asuinhuoneistossa onnistuisi ilman, että siitä aiheutuisi häiritseviä ääniä.

Jos jatkuvat remonttiäänet häiritsevät, kannattaa kirjata häirinnän ajankohdat ja kesto ylös ja kysyä muilta naapureilta, häiritseekö meteli heitä. Sen jälkeen asukkaat voivat tehdä yhdessä kirjallisen valituksen vuokranantajalle tai taloyhtiölle.

"Kun äänet häiritsevät useampaa naapuria, se jouduttaa asian eteenpäin viemistä", Viita sanoo.

Tarvittaessa paikalle voi kutsua kunnallisen terveystarkastajan, jolla on välineet melutason mittaamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!