Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Remontoija, muista nämä, kun tilaat netistä

Koti
 

Yhä useampi ostaa remonttitarvikkeita ulkomaisesta verkkokaupasta. Tilattaessa ei kuitenkaan aina mieti sitä, täyttävätkö tuotteet tarvittavat vaatimukset.

1 Verkkokaupassa pitää muistaa, että Suomessa on materiaaleja koskevia säädöksiä, jotka määrittelevät tuotteiden kelpoisuuden. Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan rakenneyksiköstä kerrotaan, että esimerkiksi ulkomailta ostetut hanat eivät aina täytä suomalaista tyyppihyväksyntää.

"Käytännössä tämä tarkoittaa, että hanan äänitasot eivät vastaa vaatimuksia. Tästä voi aiheutua häiriötä esimerkiksi taloyhtiölle", sanoo yksikön päällikkö Risto Levanto.

2 Ulkomaiset tuotteet eivät myöskään aina sovellu muihin rakenteisiin. Esimerkiksi tulisijojen ostamista kannattaa harkita tarkkaan. Jos tulisija ei sovellu omaan hormiin, talo voi pahimmassa tapauksessa syttyä tuleen.

"Myös laattojen ja kattotiilien kanssa ilmenee ongelmia. Ne eivät kestä Suomen kylmiä sääoloja."

3 On kuluttajan vastuulla selvittää, että tuote vastaa rakentamismääräyksiä. Se että rakennustuote on esimerkiksi CE-merkitty, kertoo ainoastaan sen, että tuotteen tietyt ominaisuudet on ilmoitettu. Näiden ominaisuuksien perusteella tulee arvioida, sopiiko tuote aiottuun käyttökohteeseen. Apua saa ympäristöministeriön verkkosivuilta, joilta löytyy tietoa eri määräyksistä.

"Lisäksi kannattaa huomioida, että EU:n ulkopuolelta tilatut tuotteet eivät aina vastaa EU:n ja Suomen sisäisiä standardeja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!