Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko osakkaalla oikeus saada pöytäkirjanote hallituksen kokouksesta?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiömme osakas on tehnyt muutostyöilmoituksen grillin hankinnasta hallinnoimalleen pihalle. Hallitus on käsitellyt asian kokouksessaan, muttei suostu toimittamaan pöytäkirjanotetta osakkaalle.
Isännöitsijä on kuitenkin ilmoittanut osakkaalle omissa nimissään, ettei hallitus näe estettä grillin rakentamiselle.
Hallitus on aiemmin hyväksynyt vastaavan grillauspaikan hallituksen jäsenelle ja toimittanut tälle pöytäkirjankopion päätöksestä. Rikotaanko tässä lakia ja yhdenvertaisuusperiaatetta?
 

Kiinteistöliiton lakimies Maria Kulomäki sanoo, että taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä voivat päättää keskenään, miten osakkaiden muutostyöilmoitukset käsitellään, vaikka laissa tämä on kirjattu hallituksen tehtäviin.

Osassa taloyhtiöistä isännöitsijälle on annettu enemmän valtuuksia: hän voi käsitellä perusmuutoksia koskevat ilmoitukset, tiedottaa päätöksistä yhtiön hallitukselle ja antaa osakkaalle luvan aloittaa muutostyöt.

"Toisissa yhtiöissä taas on aktiivisia hallituksia, jotka haluavat, että ilmoitukset kierrätetään aina hallituksen kautta. Molemmat vaihtoehdot ovat juridisesti oikein."

Jos hallitus on käsitellyt osakkaan ilmoituksen kokouksessaan ja tehnyt päätöksen siitä, osakkaalla on lain mukaan oikeus saada ote kokouspöytäkirjasta.

Kun yhtiössä on aiemmin hyväksytty vastaava muutostyöilmoitus, hallitus on voinut antaa isännöitsijälle luvan hyväksyä tällaiset ilmoitukset jatkossa.

"Silloin seuraavassa hallituksen kokouksessa pöytäkirjaan kirjataan tiedoksi, että muutostyöilmoitus on tullut ja lupa on annettu. Jos osakas haluaa jäädä odottamaan hallituksen pöytäkirjaa, siihen voi mennä aikaa."

Hallituksen ei tarvitse kokoontua vain siksi, että se voi kirjata muutostyölle myönnetyn luvan kokouspöytäkirjaansa.

"Isännöitsijä on ylittänyt toimivaltansa, jos se ei ole saanut hallitukselta valtuutusta tai työnjaosta ei ole sovittu."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!