Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasituksissa isot hinnanerot

Koti
 
Helsingin Sanomat

Lasituksia tekevien yritysten välillä on suuret hintaerot, selviää myös HS:n tekemästä vertailusta.

HS pyysi tarjousta kuvitteellisen terassin lasituksesta viideltätoista yritykseltä. Niistä kuusi eli alle puolet antoi tarjouksen.

Esimerkkikohteena on suosittu Kastellin Economy 137 -omakotitalo, jossa on vajaat yhdeksän metriä leveä, runsaan metrin syvä sekä kaksi ja puoli metriä korkea terassi.

Osa yrityksistä tarjosi pelkän kapean terassin lasittamista, osa suositteli oma-aloitteisesti jatkamaan terassia parilla metrillä pihan suuntaan, jotta sinne mahtuisi isompia kalusteita, kuten ruokapöytä tai sohvaryhmä.

Halvin yritys laskuttaisi terassin lasituksesta 3 200 euroa ja kallein 7 050 euroa. Hintaero halvimman ja kalleimman välillä on 3 850 euroa. Halvin yritys tekisi siis melkein kaksi terassia samalla hinnalla, jolla kallein yritys lasittaisi yhden.

Terassin lasittaminen ja laajentaminen parilla metrillä maksaisi halvimmillaan 7 966 euroa ja kalleimmillaan 15 400 euroa. Hintaeroa on tässä vaihtoehdossa peräti 7 434 euroa.

Tarjousten sisällöissä ei ole merkittäviä eroja. Hinnat sisältävät muun muassa alumiinikehykselliset liukulasit neljästä kuuteen millimetriä paksulla karkaistulla lasilla, mittauskäynnin, kuljetuksen, asennuksen sekä loppusiivouksen.

Jos terassia laajentaa, laajennettavalle osuudelle pitää rakentaa perusta maahan. Perustan ja terassilaudoituksen rakentamisesta tulee lisähintaa 3 000–4 000 euroa. Myös mahdollisista lupien hakemisesta pitää maksaa erikseen.

Asennuksen osuus terassilasituksen loppusummasta vaihtelee yrityksittäin 15:n ja 35:n prosentin välillä.

Työn hinta on tärkeä siksi, että sen saa vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Toimitusajaksi lasittajat ilmoittivat puolitoista kuukautta. Jokainen yritys tekee lasitukset aina mittatilaustyönä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!