Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jotkin lasitukset tehdään luvatta

Koti
 
Helsingin Sanomat

Terassien ja parvekkeiden lasitukseen liittyy paljon epäselvyyksiä, sanoo Helsingin kaupungin lupa-arkkitehti Mervi Abell. Ihmiset eivät aina tiedä, mitä lupia oman terassin tai parvekkeen lasittaminen vaatii.

"Luvattomat lasitukset ovat kuitenkin vähentymässä, koska uusi asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa osakkaan tekemään ilmoituksen lasituksista taloyhtiölle."

Luvatta tehtyjä lasituksia tulee rakennusvalvonnan tietoon muutamia vuodessa.

Lupamenettely vaihtelee kunnittain. Pääkaupunkiseudulla periaatteet ovat yhteiset. Abellin mukaan olemassa olevan ja valmiiksi katetun terassin lasittamiseen riittää toimenpidelupa. Terassin yhteispinta-ala saa olla enintään kymmenen prosenttia huoneiston koosta.

Rakennuslupaa tarvitaan, kun terassille tehdään katto. Myös lasikuistin ja viherhuoneen rakentamiseen pitää hakea rakennuslupa.

Parvekelasitukselle tulee hakea toimenpidelupaa, mutta niin sanotun sisäänvedetyn parvekkeen saa yleensä lasittaa ilman rakennusvalvonnan lupaa kirkkailla, kehyksettömillä ja sivuun siirtyvillä parvekelaseilla.

"Ulokeparvekkeiden ja ylimpien kerrosten kattamattomien parvekkeiden lasitus on haasteellista varsinkin, jos rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas."

Taloyhtiössä lupaa parvekkeen tai terassin lasitukseen hakee hallitus. Osakas voi hakea lupaa vain yhtiön valtuuttamana.

Naapuria pitää kuulla ennen kuistin ja viherhuoneen rakentamista. Katetun terassin lasituksessa kuulemista ei tarvita, jos työt tehdään asemakaavan mukaan. Luvat maksavat muutamasta sadasta eurosta yli tuhanteen euroon.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!