Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalia pintaan, ja kylppärin seinät ovat kuin uudet

Pikkuviat voi yleensä korjata muutamalla satasella

Koti
 
Savanna Saarikko
Kimmo Räisänen
Piia Lahti ihailee kylpyhuoneen seiniä, jotka maalattiin asunnon myyntiä varten. Sylissä yksivuotias Pihla.
Piia Lahti ihailee kylpyhuoneen seiniä, jotka maalattiin asunnon myyntiä varten. Sylissä yksivuotias Pihla. Kuva: Kimmo Räisänen

Ennen Piia Lahden ja Pyry Niemen kerrostalokodissa eteisen väliovi ei mennyt kiinni. Nyt Lauttasaaressa sijaitseva kolmio on myynnissä, ja pariskunta on vaihtanut oveen uuden kahvan.

Lisäksi he ovat maalanneet kylpyhuoneen seinät ja ikkunapielet, sillä aiempi maali lohkeili. He ostivat sinne myös uuden peilikaapin ja lampun – entinen lamppu näytti uutta seinää vasten kellastuneelta. Olohuoneen alimittaisen ikkunalaudan perhe vaihtoi uuteen. Yhteensä paikkauksiin on mennyt noin 250 euroa.

Myytävään asuntoon ei kannatakaan tehdä suuria remontteja, arvioi Westhousen kiinteistövälittäjä Johanna Seppä-Lassila.

"Asutussa asunnossa riittää epäkohtien korjaaminen. Jos maalaa seinät, pitää usein maalata kattokin, koska muuten se näyttäisi entistä likaisemmalta", Seppä-Lassila sanoo.

Seppä-Lassilan mukaan monien myyjien suurin harhaluulo on, että maalarinvalkoista sutimalla saa kymppitonnin lisää hintaa. "Toki remonttia voi tehdä, mutta siivoaminen ja tavaroiden raivaaminen on tärkeämpää", Seppä-Lassila jatkaa.

Lahti ja Niemi eivät ole sortuneet harhaluuloihin, vaan he ovat halunneet korjata epäkohtia, jotka voivat häiritä ostajaehdokkaita.

Kokonaisilmeeltään asunto on muutenkin vaalea ja valoisa.

Ennen ensimmäistä näyttöä Lahti myös tyhjensi asunnosta paljon ylimääräistä tavaraa, jotta kotiin tuli tilan tuntua. Äitiyspakkaus ja kaksi isoa vaatelaatikkoa saivat lähteä yksivuotiaan Pihlan huoneesta, keittiössä rikkaimuri ja kissan kiipeilypuu joutuivat varastoon. Lisäksi Lahti pesi huolellisesti seinät, ovet ja ikkunankarmit.

"Ennen näyttöä viemme kissavessan varastoon, ja Lommi-kissa lähtee meidän muiden mukana, pois tulijoiden tieltä", Piia Lahti kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!