Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako lasituksista hyvitystä jälkikäteen?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Kerrostalomme asuntoihin kuuluvat isot terassit, jotka lasitettiin vuoden 2013 kesällä. Muut paitsi meidän. Kuulimme, että olisimme voineet saada hyvitystä, koska olimme lasittaneet terassimme omakustanteisesti vuonna 2007.
Voimmeko vaatia hyvitystä takautuvasti? Entä onko vastuu lasituksesta siirtynyt taloyhtiölle?
 

Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön pitää hyvittää osakasta, jos osakkaan tekemä terassilasitus tuo yhtiölle säästöä, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelm.

Hänen mukaansa hyvitystä ei voida kuitenkaan myöntää enää jälkikäteen, vaan hyvitys olisi pitänyt käsitellä yhtiökokouksessa silloin, kun terassilasituksia on taloyhtiössä aikoinaan suunniteltu.

"Osakkaan olisi pitänyt itse vaatia hyvitystä kirjallisesti viimeistään silloin, kun yhtiö on päättänyt remontin rahoituksesta. Silloin katsotaan, millaisen työn osakas on tehnyt ja paljonko yhtiö säästää tulevassa remontissa", Furuhjelm sanoo.

Ajatuksena hyvityksessä on se, että osakkaan vastikeosuutta yhtiön remontissa alennetaan säästön verran.

Lakiasiantuntijan mukaan osakkaan pitää vaatia hyvitystä itse siksi, että taloyhtiöllä ei voi olla tiedossa kaikkia osakkaiden tekemiä töitä.

Tässä tapauksessa yhtiö on kuitenkin mitä ilmeisimmin ollut tietoinen osakkaan omista terassilasituksista.

"Hyvän tavan mukaista olisi, että yhtiö kysyisi, onko kenelläkään hyvitysvaatimuksia", Furuhjelm sanoo.

Hänen mukaansa kunnossapitovastuu itse teetetyistä terassilasituksista säilyy nyt osakkaalla. Jos terassilasitukset olisi hyvitetty osakkaalle, myös kunnossapitovastuu olisi siirretty yhtiökokouspäätöksellä osakkaalta yhtiölle.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!