Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako pyykkiä pestä keittokomerossa?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Omistan pienen yksiön vanhassa talossa Helsingin Töölössä. Taloon tulee pian putkiremontti, ja suunnitteilla on pyykkitupa, johon hankittaisiin yksi pyykinpesukone.
Talossa on kolme rappua, joista kahdessa on lähes pelkästään yksiöitä. Voiko taloyhtiön hallitus kieltää koneen sijoittamisen yksiön keittokomeroon, jossa se on ollut tähän asti? Kylpyhuoneeseen se ei mahdu.
 

Tilanne on varsin yleinen kantakaupungin vanhoissa asunnoissa, tietää Asukasliiton puheenjohtaja Hans Duncker. Hänestä on suositeltavaa, että asukkaat välttäisivät pyykinpesua pienissä asunnoissa, joissa on heikko ilmanvaihto.

Duncker perustelee suositusta sillä, että pyykinpesusta aiheutuu kosteutta asuntoon. "Kosteuskuorman keskittäminen yhteen paikkaan eli hyvin tuulettuvaan pesutupaan on ihanne", hän sanoo.

Aina näin ei ole mahdollista toimia, eikä pyykin pesemisen kieltämiselle keittokomerossa ole Dunckerin mukaan perusteita.

"Varsinainen höyrylähde on tiskikone."

Asiantuntija neuvoo asukkaita käyttämään tervettä kaupunkilaisjärkeä.

Tärkeintä on, ettei kodinkoneita jätetä käyntiin ilman valvontaa edes kauppareissun ajaksi vuoto- ja tulipalovaaran vuoksi.

Duncker suosittelee tarkastamaan pesukoneiden tulo- ja poistovesiletkujen kiristimien tiiviyden aika ajoin. Lisäksi tiskipöydän alla oleva lattia on hyvä kosteussuojata vuotojen varalta.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!