Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka vastaa piippujen kunnossapidosta?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Kun rivitaloyhtiömme oli rakenteilla, muutamat osakkaat päättivät varustaa asuntonsa takalla tai uunilla. Piipuissa on katolla pellitys, samoin taloyhtiössä on peltikatto.
Miten tarkkaan ottaen ylläpitovastuu jakautuu osakkaan ja taloyhtiön kesken?
 

Kunnossapitovastuun jakautumista selvittäessä pitää ensin varmistaa, onko taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä asiaa koskevia määräyksiä, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Kai Haarma.

"Jos ei ole, sovellettavaksi tulevat asunto-osakeyhtiölain säännökset."

Haarman mukaan hormit piippuineen sekä niiden nuohous ovat yleensä taloyhtiön vastuulla. Yhtiö vastaa kuitenkin vain niin sanotun perustason mukaisista kunnossapitotoimista.

"Jos osakas on tehnyt tai tilannut huoneistoon tai sen ulkopuolelle tasonparannuksia tai erikoisrakenteita, niiden kunnossapito jää osakkaan vastuulle, vaikka muutokset olisi tehty jo rakennusvaiheessa", Haarma painottaa.

Hormien, piippujen ja niiden pellitysten kunnossapitovastuussa ratkaisevaa on asiantuntijan mukaan siis se, kuka on ollut teettäjänä: yhtiö vai osakas.

"Peltikaton kunnossapitovastuu on joka tapauksessa yhtiöllä, takkojen ja uunien sisäpuolisten osien kunnossapitovastuu puolestaan osakkaalla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!