Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huoltomies ei avannut ovea – lasku tuli

Koti
 
Helsingin Sanomat

Tyttäreni unohti kotiavaimensa ja soitti huoltomiehen avaamaan oven. Huoltomiestä odotellessa paikalle saapui naapuri, jolla oli vara-avain.
Tyttäreni soitti huoltoyhtiöön parikymmentä minuuttia myöhemmin ja ilmoitti, ettei huoltomiestä enää tarvita.
Parin päivän päästä saimme 30 euron laskun oven avaamisesta. Mukana oli 10 euroa laskutuskuluja.
Jos huoltomies olisi tullut paikalle ja hänelle olisi maksettu käteisellä, oven avaaminen olisi maksanut 20 euroa. Olemmeko velkaa huoltoyhtiölle?
Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario sanoo, että kuluttajansuojalain mukaan ovenavauslasku pitää maksaa, vaikka asukas olisi perunut käynnin.

"Lähtökohtana on, että sopimukset sitovat. Jos tilaa itselleen palvelun, kuten oven avauksen, se pitää maksaa. Ei ole elinkeinonharjoittajan vika, ettei avauspalvelua tarvitakaan."

Kun huoltomies on jo ryhtynyt toimiin eli esimerkiksi lähtenyt tulemaan kohti kohdetta ennen kuin peruutussoitto on tullut, korvausperuste on Sarion mielestä pätevä.

"Jos hän ei olisi tehnyt mitään lähteäkseen avaamaan ovea, yhtiölle ei olisi voinut aiheutua kustannuksia, joita laskuttaa."

Sario pitää 30 euron hintaa varsin kohtuullisena.

"Elinkeinonharjoittajalla on oikeus periä hinnastonsa mukainen hinta palveluistaan. Usein ovenavauspalkkiot ovat lähempänä sataa euroa."

Laskutuslisää voi Sarion mukaan periä, jos siitä on asiakkaalle ilmoitettu ja maksu on ollut mahdollista suorittaa, kuten tässä tapauksessa, myös käteisellä.

Yleensä ovenavausmaksut kerrotaan asukkaille porraskäytävien ilmoitustaululla tai huoneistoihin lähetetyissä tiedotteissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!