Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piilokonttoreista tulee soluasuntoja

Koti
 
Helsingin Sanomat

Lönnrotinkadun kommuunissa asuu kuusi naista. Useimmiten helsinkiläisen kimppakämpän jakaa kaksi tai kolme asukasta. Tyypillinen kimppakämppä syntyy, kun kaksi kaveria jakaa vuokrakaksion.

Lönnrotinkatu on siitäkin erityinen tapaus, että talossa on samalla omistajalla kaksi muutakin kuuden hengen kommuunia.

Alun perin huoneistot ovat olleet isoja asuntoja. Jossain vaiheessa 1960- ja 1970-lukuja ne on pilkottu useaksi pieneksi huoneeksi ja muutettu niin sanotuiksi piilokonttoreiksi. Nykyinen omistaja on sitten palauttanut konttori asumiskäyttöön, soluasunnoiksi opiskelijoille.

Asuntojen vuokraamisesta vastaava kiinteistönvälittäjä Pasi Pirskanen Top Realista kertoo, että asunnot omistaa eläkkeelle jäänyt 83-vuotias lääkäri, joka on harjoittanut kiinteistösijoittamista kymmeniä vuosia.

Vuokranantaja suosii vuokralaisten valinnassa korkeakouluopiskelijoita ja lääketieteen opiskelijoita. Yhdessä kommuuneista on usein myös vaihto-opiskelijoita ympäri maailmaa.

"Joskus vanhemmatkin ja jo työelämässä olevat kyselevät näistä asunnoista. Mutta on tosi tärkeää, että asukkailla on samanlainen elämäntilanne. Jos valitaan väärä ihminen, siitä kärsivät sitten kaikki kuusi."

Käytännössä asuntoihin valitaan nuoria opiskelijanaisia.

Pirskasen mukaan Helsingissä kysytään eniten vuokra-asuntoja, jotka sijainti on hyvä ja kuukausivuokra enintään noin 500 euroa kuukaudessa. Tällaisia asuntoja saataisiin lisää, jos keskustan piilokonttoreita muutettaisiin opiskelija-asunnoiksi.

Pirskanen toivoo, että kaupungin lupaprosessit olisivat nykyistä joustavampia, jotta piilokonttoreiden muuttaminen asunnoiksi kävisi nopeammin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!