Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä tehdä naapuritalosta tuleville hajuille?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Asumme 1920-luvun kivitalossa. Viime vuonna viereisessä talossa alkoi kattoremontti ja koko naapuritalo huputettiin.
Sen jälkeen alkoivat ongelmat: kylpyhuoneeseemme on tullut valtavasti savua, järkyttävää ruuankäryä ja kylmää ilmaa. Palokunnan mukaan savu tulee viereisestä talosta, jossa joku polttaa takkaa.
Taloyhtiön ainoa neuvo on ollut avata hieman lisää asunnon kaikkia ilmanvaihtoventtiileitä – mikä on vain pahentanut tilannetta. Eikö ongelmaa pitäisi etsiä naapuritalon puolelta, katolta tai hormista?
 

Painovoimainen ilmavaihto kylpyhuoneessa on jostain syystä alkanut toimia väärinpäin, ja se tuo kylmää ilmaa poistoventtiilin kautta, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan lvi-asiantuntija Arto Kemppainen.

Jos naapuritalon remonttimiehet ovat huputtaneet myös kyseisen talon hormit, ilmanvaihto menee sekaisin. Kannattaa olla yhteydessä viereisen talon remontista vastaavaan työnjohtajaan.

Ongelmia voi olla itse hormissakin. Hormista tulevat hajut saattavat selittyä sillä, että naapuritalon hormi on yhteydessä kysyjän asunnon hormin kanssa esimerkiksi sortuman tai jonkin muun vian vuoksi. Tässäkin tapauksessa kannattaa keskustella asiasta naapuritaloyhtiön kanssa.

Jotta ongelma saadaan ratkaistua, tulisi kyseinen hormi kuvata sisältäpäin ja tutkia, onko se ehyt. Hormissa ei saisi olla suoraa yhteyttä naapuritalon hormiin. Kuvauksen perusteella voi päätellä jatko- ja korjaustoimenpiteet. Hormikuvauksia tekevät niihin erikoistuneet yritykset.

Toinen yleinen tapa tutkia hormeja on savuttaminen. Tällöin merkkisavua "syötetään" venttiilistä ja toinen henkilö seuraa katolla, mistä savu tulee. Savun pitäisi tulla vain yhdestä hormista.

Kiinteistöliitto Uusimaan johtava lakimies Mia Pujals sanoo, että rakennusta ei saa käyttää siten, että lähistöllä asuvalle aiheutuu kohtuutonta rasitusta vaikkapa hajusta tai melusta. Häiriön aiheuttaja on velvollinen korjaamaan tilanteen tai korvaamaan siitä aiheutuneen vahingon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!