Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuokralainen saa tehdä reikiä seiniin – neljä vinkkiä vuokralaisen oikeuksista

Koti
 

Kaikkiin asioihin ei tarvitse kysyä erikseen vuokranantajan tai taloyhtiön lupaa. Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita muistuttaa, mitä vuokralainen saa tehdä.

 

1. Juhlia saa pitää

"Saa pitää juhlat vaikka joka päivä, jos se ei häiritse naapureita. Bassonjytke joka ilta kolmeen asti on jo häiritsevää."

 

2. Seiniin saa tehdä reikiä

"Taulut tai muut seinäkoristeet kuuluvat normaaliin elämiseen. Reikiä voi tehdä, ellei se ole sopimuksessa erikseen kielletty. Jos se on kielletty, seinissä pitää olla listat, joihin koristeet saa kiinnittää. Myös huonekaluja saa kiinnittää seinään."

 

3. Kotona saa työskennellä

"Kotona voi pitää vaikka kampaamoa, kunhan huoneistossa myös asutaan. Samoin perhepäivähoito on täysin sallittua, vaikka lapsista aiheutuisi naapureille meluhaittaa. He saavat meluta pihalla samalla tavalla kuin talon asukkaat. Jos asunnon haluaa muuttaa kokonaan työkäyttöön, siihen tarvitsee viranomaishyväksynnän."

 

4. Soittaminen ja laulaminen on sallittu

"Korkein oikeus on todennut, että kymmenen tuntia päivässä soittaminen tai laulaminen on liikaa. Soittaa ja laulaa kuitenkin saa, ja kotona saa myös pitää laulu- tai soittotunteja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!