Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin pääset isännäksi ulkomaalaisille

Asunnon ei tarvitse olla designkoti eikä tip top -kunnossa, jos haluaa kutsua turisteja kylään

Koti
 
Helsingin Sanomat

Ulkomaalaisia vieraita voi kutsua ihan tavalliseen kotiin. "Kodin ei tarvitse olla design-koti, eikä sen tarvitse olla tip top -kunnossa", sanoo Kirsti Sergejeff. Hän on perustanut Cosy Finland -yrityksen, joka järjestää ulkomaalaisten matkailijoiden ja suomalaisten kohtaamisia.

"Isännäksi sopii ihminen, joka on halukas oppimaan muista kulttuureista, kiinnostunut tutustumaan uusiin ihmisiin ja valmis antamaan vastavuoroisesti vieraille jotain omasta kulttuuristaan. Tärkeintä on kohdata vieraat tasavertaisina."

Vierailu tavallisessa suomalaisessa kodissa on virkistävää vaihtelua etenkin niille, jotka matkustavat työssään paljon.

"Suomalaiskodissa oppii, miten suomalaiset ajattelevat ja puhuvat, ja siksi kohtaamisesta voi olla hyötyä myös liikeneuvotteluissa", sanoo helsinkiläinen käsityöläinen Virpi Saarinen.

Saarinen esittelee silloin tällöin ateljeekotiaan turistiryhmille. Eräänä kesäpäivänä hän sai idean kutsua japanilaisen liikekumppaninsa mökilleen Varsasaareen. Torilta ostettiin matkaevääksi loimulohta ja kylmälaukkuun pakattiin olutta.

Virpi Saarinen souti saareen, mutta paluumatkalla hän ojensi airot herra Satolle. Mukana ollut tulkki oli kauhuissaan: herra Satohan menettää kasvonsa, jos soutaminen ei onnistu.

Mutta tokiolainen liikemies otti haasteen vastaan.

"Kuinka iloinen hän oli, kun hän keksi, miten soudetaan!" Saarinen kertoo. Seuraavan päivän liikeneuvottelut sujuivat yhtä aurinkoisissa merkeissä.

Helsinkiin odotetaan tänä kesänä lähes 400 000:ta risteilymatkustajaa. Vieraat viettävät kaupungissa päivän, ja heille on tarjolla erilaisia retkiä niin bussilla, veneellä, pyörällä kuin kävellen. Retkiä järjestävän Next Travelin mukaan yksi halutuimpia on vierailu Helsingin lähellä sijaitsevassa kartanossa ja kahvittelu isäntäväen kanssa.

"Ihmiset haluavat tutustua muiden maiden kulttuuriin, asumiseen ja tapoihin", selittää myyntijohtaja Virve Kataja.

Matkailijat löytävät tiensä paikallisiin koteihin myös tuttavaverkostojen tai vaikkapa Facebook-kavereiden kautta.

Kotimajoitusta sen sijaan kysytään useammin. Netistä voi etsiä yöpymispaikaksi asuntoa, huonetta tai pelkkää sohvaa. Samaan hintaan saa usein hyvää seuraa – sekä hyviä vinkkejä.

Ilmoittaudu isännäksi:
Cosy-finland.com. Etsi tai tarjoa
kotimajoitusta: Airbnb.fi.,
couchsurfing.com
Paikalliset suosittelevat
Helsingissä: Visithelsinki.fi/en/
spottedbylocals

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!