Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako hissivian takia alennusta vuokrasta?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Asun vuokralla kerrostalossa, jonka hissi ei ole toiminut kunnolla puoleen vuoteen. Olen ilmoittanut viasta useita kertoja huoltoyhtiölle, isännöitsijälle ja vuokranantajalle. Vastaus on aina sama: hissi luvataan tarkastaa ja korjata.
Asun ylimmässä viidennessä kerroksessa. Voiko vuokranantaja periä täyttä vuokraa, jos hissi ei toimi?
 

Vuokranalennukseen oikeuttavien puutteiden pitää liittyä kiinteästi itse huoneistoon, sanoo Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Hän muistuttaa, että vuokrasopimuksella vuokralainen ja vuokranantaja sopivat nimenomaan asunnon eivätkä esimerkiksi koko talon, pihan tai hissin vuokrauksesta. "Siksi hissin epäkunto ei lähtökohtaisesti ole vuokranalennusperuste."

Hissin toimimattomuudesta voi kuitenkin joissakin tapauksissa saada vuokranalennusta.

"Jos vuokrasopimusta tehdessä on tullut selväksi, että vuokralainen vuokraa huoneiston juuri ylimmästä kerroksesta, koska talossa on hissi, silloin hissin tulee toimia. Jos hissi ei toimi, se on vuokranalennusperuste", Koro-Kanerva sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Vuokralaisten toiminnanjohtaja Anne Viita. Hissin säännöllinen toimimattomuus vaikuttaa asumisen laatuun, mutta vuokranalennusperusteena rikkinäinen hissi on pienehkö.

Vuokranalennus on aina neuvottelukysymys. Laki tai hyvä vuokratapa ei anna ohjeita, paljonko alennus voi olla. "Jos pitäisi jotain sanoa, alennus olisi enintään 5–10 prosenttia", Koro-Kanerva toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!