Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kodin pikkukorjaukset hoituvat ruuvitaltalla

Koti
 

Tuolin ruuvi on löystynyt. Taulu pitäisi saada seinälle. Vaatehuoneesta on palanut valo.

Joka kodissa kerrostaloasunnosta omakotitaloon sattuu tilanteita, joissa perustyökalut ja pienet apuvälineet ovat tarpeen. Rakentamisen asiantuntijan ja Rakenna & Remontoi -kirjan päätoimittajan Piritta Ståhlströmin mukaan erityisesti ristipääruuvitaltta ja rullamitta ovat ne, joita yleisimmin tarvitaan.

"Puu- ja levyseinään ruuvataan oikeastaan kaikki kiinni. Verhotangot, naulakot, koukut, taulut ja hyllyt saa kiinnitettyä ruuveilla ilman sähkötyökaluja", Ståhlström sanoo. Ruuvitaltalla korjataan myös repsottavat kahvat, vetimet ja ovet.

"Betoniseinä onkin kinkkisempi, sillä se vaatii jo reiän porausta."

Ellet halua sijoittaa kymmeniin eri työkaluihin ja suureen työkalupakkiin, valitsimme muutaman, jonka avulla selviydyt suurimmasta osasta kodin pikkuaskareita ja -korjauksia.

1. Tilan hahmotukseen

Mitta on yksi pienistä asioista, joita ei muista tarvitsevansa. Sitten tulee hetki, jolloin pitäisi tietää, mahtuuko uusi huonekalu ovesta sisään.

2. Hätävaravalo

Taskulamppu pelastaa monta tilannetta. Sen patterit kestävät pidempään kuin älypuhelimen akku. Muista pitää se paikassa, josta sen löytää myös pilkkopimeässä.

3. Pieniin peruskorjauksiin

Jakoavain, muutama ruuvitaltta ja vasara – niiden avulla kokoat suuren osan huonekaluista ja kiinnität taulut seinään.

4. Yhdessä paketissa

Jos et halua ostaa tusinaa muita työkaluja, monitoimityökalu, kuten Leatherman, Gerber tai Sveitsin armeijan linkkuveitsi on pätevä apuri.

Samassa työkalussa on mallista riippuen ainakin veitsi, pihdet, erilaisia ruuvitalttoja ja pieni saha.

Monitoimityökalut tosin voivat olla kalliita, joten säästeliään kannattaa miettiä, sijoittaako sen sijaan muutamaan perustyökaluun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!