Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten holtittoman hallituksen saa ruotuun taloyhtiössä? Asianajaja vastaa

Koti
 
Helsingin Sanomat

Olen perinnön kautta vähemmistöosakkaana rivitaloyhtiössä. Yhtiötä ovat johtaneet samat ihmiset vuosikaudet. Isännöitsijänä ja hallituksen puheenjohtajana on mies, jolla ei ole koulutusta isännöinti- eikä kiinteistöalalta.
Hallitus ja isännöitsijä eivät ymmärrä, miksi lakeja pitäisi noudattaa. Remonttipäätöksiä tehdään lain vastaisesti esimerkiksi kutsumatta yhtiökokousta koolle. Asioista päättävät isännöitsijä-puheenjohtaja ja hallituksen varajäsen. He myös käyttävät yhtiön varoja henkilökohtaisiin tarpeisiinsa. Mikä neuvoksi
?

 

Asianajaja Matti Kasso sanoo, että tilanne on tuttu. Taloyhtiön johto ei aina tunne lakia eikä hyvää hallintotapaa riittävästi. Päätöksiä tekevät osakkaat yhtiökokouksessa ja hallitus kokouksissaan. Yhtiökokouskutsut on toimitettava hyvissä ajoin, ja hallituksen kokouksiin pitäisi kaikkien jäsenien saada osallistua.

Hallituksen on palkattava yhtiöön ammatti-isännöitsijä. Ammattilainen on useimmiten välttämätön apu väärien tapojen kitkemiseksi.

Vähemmistöosakkaalla on mahdollisuus yrittää saada muut osakkaat ymmärtämään lain noudattamisen tärkeys – tarvittaessa vaikka oman asiantuntijan avulla.

Osakas saa ottaa ulkopuolisen asiantuntijan mukaansa yhtiökokoukseen. "On tärkeää käyttää puheenvuoroja, jotta tilanne selviää muille."

Osakas voi myös nostaa kanteen yhtiötä tai hallitusta vastaan. Aluehallintovirastoa voi pyytää määräämään erityinen tarkastus yhtiön kirjanpidosta ja hallinnosta.

Asioiden hoitaminen kunnolla on kaikkien osakkaiden edun mukaista. Asuntojen myynti vaikeutuu taitamattomasti hoidetuissa yhtiöissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!