Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi asuntolainan hakua verkkotapaamisessa – Nordean tekniikka takkusi ja pankkineuvoja jaaritteli

Koti
 
Mikko Stig / Lehtikuva
HS testasi asun­to­lai­na­neu­vot­te­lua sa­man­ai­kai­ses­ti pu­he­li­mes­sa ja Nor­dean verk­ko­pan­kis­sa.
HS testasi asun­to­lai­na­neu­vot­te­lua sa­man­ai­kai­ses­ti pu­he­li­mes­sa ja Nor­dean verk­ko­pan­kis­sa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Testasimme asuntolainen hakua verkkotapaamisessa. Tekniikka takkusi, pankkineuvoja jaaritteli, eikä halunnut ottaa huomioon asiakkaan toiveita.

Mitä: Asuntolainaneuvottelu samanaikaisesti puhelimessa ja Nordean verkkopankissa.

Miten alkoi: Pankin neuvotteluissa käyttämä ohjelma ei toiminut MacBook Pro -kannettavan ja Chrome-selaimen kanssa, vaikka ohjeita noudatettiin. Pankkineuvoja oli valmis luopumaan kalvosulkeisista kokonaan, "kun ei tiennyt tekniikasta". Halusin kuitenkin kokeilla vielä Safari-selainta, ja sain kalvot näkyviin.

Miten eteni: Olin tekemässä neljättä asuntokauppaani. Siksi pankkineuvojan jutustelutyyliin ja monisanaisesti esittämät kysymykset asuntokaupan alkeista tuntuivat turhauttavilta. Pyysin neuvojaa nopeuttamaan tahtia.

Nordean asuntolaina-asiakkaan oletettiin automaattisesti ottavan myös lainaturva. Pyysin pankkineuvojaa poistamaan oletuksen, jotta näkisin rahan todellisen hinnan.

Neuvoja sanoi, ettei se onnistu. Tinkaamisen jälkeen hän suostui pyyntöön.

Pankkineuvoja alkoi kysellä sijoituksista. Kävi ilmi, ettei hän samanaikaisesti katsonut verkkopankissakin näkyviä tietoja sijoituksistani.

Sitten neuvoja kyseli tuloja ja menoja. Se tuntui turhauttavalta, koska olin edellisenä päivänä lähettänyt verkkopankin kautta asuntolainahakemuksen tulo- ja menotietoineen. Näitäkään tietoja neuvoja ei jostain syystä päässyt katsomaan.

Miten päättyi: Neuvottelu kesti yli tunnin. Sain alustavan tarjouksen, johon en ollut tyytyväinen. Sanoin saavani henkilökohtaiselta palveluneuvojalta paremman. Pyysin ajan varaamista. Pankkineuvoja sanoi puhelimessa, ettei se onnistuisi.

Ihmettelin sitä kovasti, sillä olin pari päivää aiemmin saanut pankin puhelinpalvelusta tietää, milloin olisi seuraava vapaa aika.

Pankkineuvoja selitti, etten ole enää oikeutettu henkilökohtaiseen neuvojaan, koska lainaa on liian vähän. Vastasin, että eiköhän tilanne korjaannu, kun tulee asuntolainaa. Sanoin varaavani ajan pankin puhelinpalvelusta, jos se ei nyt onnistu. Lopulta neuvoja varasi ajan.

Jälkeenpäin: Henkilökohtainen pankkineuvoja tarjosi pienempää lainamarginaalia ja kohtuullisempia kuluja.

Kommentti: Nordean henkilöasiakkaista vastaava johtaja Nina Luomanen kommentoi tapahtunutta:

"Olen pahoillani, että epäonnistuimme sekä tekniikassa että palvelussa. Verkkotapaaminen on uusi palvelu, jossa aika-ajoin on teknisiä haasteita. Pyydämme jokaisesta tapaamisesta palautetta. Pääsääntöisesti palautteet ovat positiivisia, ja yhdeksän kymmenestä asiakkaasta on valmis suosittelemaan palvelua."

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!