Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallintaoikeuden pidättäminen vähentää lahjaveroa

Koti
 
Helsingin Sanomat

Jos vanhempi lahjoittaa lapselleen kiinteistön, mutta pitää elinikäisen hallintaoikeuden itsellään, saajan maksettavaksi tuleva lahjavero pienenee.

Vähennys perustuu siihen, että saajan oikeudet lahjaksi saatuun kiinteistöön vähenevät. Lahjan saaja omistaa tontin, hallintaoikeuden haltija maksaa kiinteistöveron ja saa esimerkiksi mahdollisen vuokratuoton.

Jos hallintaoikeus pidätetään siihen asti, että haltija kuolee, omistaja saa täydet oikeudet tonttiin eikä joudu maksamaan perintöveroa.

Jos hallintaoikeudesta taas luovutaan ennen kuin haltija kuolee, omistajan pitää maksaa lahjaveroa sen mukaan, mikä hallintaoikeuden arvo on luopumishetkellä.

Jos yksi useammasta sisaresta on saanut hallintaoikeudella varustetun lahjan, se huomioidaan perinnönjaossa ennakkoperintönä. Lahjan arvo määräytyy sen mukaan, mikä lahjan arvo oli sen antamishetkellä.

Lähde: Verohallinto
Koko jutun lähteet: Espoon kaupungin tonttiyksikkö, Espoon kaupungin rakennusvalvonta, Maanmittauslaitos, Minilex.fi-lakipuhelin, Oikeusministeriö, Verohallinto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!