Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten putkiremontin kulut jakautuvat?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Pienkerrostaloomme tulee putkiremontti. Talossa on kaksi uutta asuntoa, joiden vesijohdot ja viemärit on tehty osakkaiden kustannuksella. Muutamassa muussa asunnossa omistajat ovat tehneet remontit, joissa vesijohdot ja viemärit on uusittu pääviemäriin asti. Lisäksi talossa on asuntoja, joissa ei ole tehty remontteja ja joissa ei ole nykyvaatimusten mukaisia vesieristeitä. Miten putkisaneerauksen kustannukset jakautuvat?
 

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén sanoo, että taloyhtiön yhtiöjärjestys määrittelee sen, miten kustannukset jakautuvat osakkaiden kesken.

Jos joku osakkaista on uusinut vesi- ja viemärijohtoja omalla rahallaan ja toiset ovat remontoineet kylpyhuoneensa, hyvitykset saattavat vaikuttaa kustannusten jakautumiseen.

Osakas saa hyvitystä, jos hänen omalla kustannuksellaan tekemästä remontista syntyy todellista säästöä taloyhtiölle tulevassa putkiremontissa. Säästön määrä otetaan huomioon osakkaan maksuosuudessa.

Jotta hyvitystä saa, osakkaan täytyy itse vaatia sitä riittävän ajoissa ennen remontin alkua.

Osakkaan pitää dokumentein pystyä osoittamaan, mitkä vesi- ja viemärijohdot on uusittu, kuka työn on tehnyt ja milloin se tehty. Samoin kylpyhuoneremontin osalta osakkaan pitää todistaa, miten ja milloin eriste on laatan alle tehty.

Jos kylpyhuoneremontti on tehty ennen vuotta 1999, vedeneristystä ei todennäköisesti ole tehty nykyvaatimusten mukaisesti. Tällöin osakasta ei hyvitetä.

Ilman tarkkoja tietoja osakkaan tekemistä remonteista taloyhtiö ei pysty laskemaan mahdollista säästön määrää eikä osakas saa hyvitystä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!