Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käyttikö puheenjohtaja asemaansa väärin?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Rivitalomme etupihoilla tehtiin iso remontti, jossa kaikki istutukset piti poistaa. Remontin lopussa kaikkien muiden paitsi puheenjohtajan pihalle ilmestyi pintavesikaivo. Puheenjohtajan pihalla on vain tarkkailukaivo.
Työnjohtajan ja valvojan mukaan puheenjohtaja oli päättänyt säästää pihallaan olevan koristepuun ja määrännyt kaivot muille pihoille. Käyttikö puheenjohtaja asemaansa väärin oman edun hankkimiseksi?  
 

Remonteissa tulee usein vastaan yllätyksiä, eikä kaikkia yksityiskohtia voida lyödä etukäteen lukkoon, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Jotta hanke etenee, taloyhtiön hallituksen ja mahdollisen remonttiryhmän täytyy ottaa kantaa remontin aikana eteen tuleviin isoihin ja pieniin teknisiin kysymyksiin.

Sallmén muistuttaa, että hallituksen pitää tehdä päätökset aina yhtiön etua ajatellen.

Jos hallituksella on tekninen perustelu sille, miksi pintavesikaivot on sijoitettu muiden kuin puheenjohtajan pihalle, yhtiön johto on toiminut oikein.

Metsään on menty silloin, jos ainoa syy on se, että puheenjohtaja on halunnut säilyttää oman pihansa koskemattomana.

"Toinen asia on se, onko tästä aiheutunut kenellekään rahassa laskettavaa vahinkoa. Jos haitta on mielipahaa ja harmia, sitä ei lain mukaan korvata, vaikka puheenjohtaja olisi toiminut huolimattomasti", Sallmén sanoo.

Hän muistuttaa, että yhtiön pitää myös palauttaa pihat remontin jälkeen niin sanottuun perustasoon. Käytännössä yhtiön on maksettava osakkaille istutukset, jotka ovat olleet pihoilla silloin, kun talo on rakennettu.

Osakkaiden myöhemmin tekemiä omia istutuksia yhtiön ei sen sijaan kuulu korvata. Osakasvähemmistön vaatimuksesta koolle on mahdollista kutsua ylimääräinen yhtiökokous, jossa päätetään vanhan hallituksen erottamisesta ja uuden valinnasta.

Osakasvähemmistö tarkoittaa yhtä kymmenesosaa yhtiön osakkeista.

Jos yhtiön johto on toiminut huolimattomasti, toinen vaihtoehto on olla myöntämättä vastuuvapautta hallitukselle tai puheenjohtajalle varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!