Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovatko rättipatteri ja lattialämmitys pakollisia?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloomme on suunnitteilla putkiremontti, jonka yhteydessä kylpyhuoneisiin tulee lattialämmitys ja käyttövesijärjestelmään kytkettävä kuivauspatteri.
Patteri on vain 42 senttiä leveä, joten sillä voi tuskin kuivattaa edes kylpypyyhettä. Se on siis käytännössä turha ja vie seinätilaa pienestä kylpyhuoneestamme.
Isännöitsijän mukaan rättipatteri ja lattialämmitys ovat pakollisia.
Onko todella näin?
 

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén sanoo, että kysymys on ajankohtainen.

Kun yhä useammat haluavat sisustaa asuntonsa, myös kylpyhuoneensa, juuri oman näköisekseen ja omia tarpeitaan vastaavaksi.

Jos lattialämmitys on ainoa lämmönlähde kylpyhuoneessa, osakas ei Sallménin mukaan voi kieltäytyä lattialämmityksen asennuksesta, vaan yhtiöllä on oikeus asentaa tällainen perusjärjestelmä jokaiseen kylpyhuoneeseen.

Rättipatteria ei sen sijaan ole pakko ottaa, jos kylpyhuoneeseen tulee lattialämmitys, Sallmén sanoo.

Sen sijaan, jos patteri olisi kylpyhuoneen ainoa lämmönlähde, olisi teknisesti perusteltua, että patteri asennetaan jokaiseen huoneistoon.

"Kun patteri on pelkkä mukavuustekijä, eräänlainen kaluste, jota ilmankin kylpyhuoneen lämmitys toimii hyvin, osakkaan ei ole pakko ottaa patteria."

Asunto-osakeyhtiölaki ei kuitenkaan oikeuta osakasta saamaan hyvitystä, jos hän kieltäytyy remonttiin kuuluvasta patterista.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!