Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roudaamisen määrä on vakio

Koti
 
hs.koti@hs.fi
Kirjoittaja on helsinkiläinen yrittäjä,
joka saa elantonsa rakennusalan konttoritöitä
tekemällä ja romaaneja kirjoittamalla

Olin nuorempana liikkuvaista sorttia, ja parikymppisenä olin jo asunut viidessätoista eri osoitteessa. Myös useimmat ystäväni olivat samanlaisilla nuuskamuikkusmaisilla, levottomilla jaloilla varustettuja.

Koska kenelläkään ei ollut varaa oikean muuttofirman käyttämiseen, oli paras tapa varmistaa oma muuttoapu tarvittaessa sillä, että ilmoittautui aina vapaaehtoiseksi avuksi tuttavien muuttotalkoisiin.

Välillä tuntuu siltä kuin olisin viettänyt puolet varhaisaikuisuudestani joko kantamassa muuttolaatikoita tai purkamassa niitä. Omia tai jonkun toisen.

Joku voisi kuvitella, että neljännesvuosisadan iän korvilla kaverit vakiintuisivat ja pahin muuttorumba hiljenisi. Kissan viikset, sanon minä. Tutustuin siinä iässä nimittäin vaimooni, joka – monien muiden avujen lisäksi – oli pakettiauton onnellinen omistaja.

Yleisen elämänlaadun kohenemisen kääntöpuolena oli luonnollisesti se, että olin lähes poikkeuksetta ystäväpiirini ykkösvaraus muuttohommiin. En ole varma, mutta oletan, että joidenkin tuttujeni puhelimissa numeroni kohdalla luki "Mies ja paku".

Kolmekymmentä täytettyäni aloimme vaimoni kanssa viihtyä yhä enemmän ja enemmän kesäpaikallamme Porvoossa. Koska vapaa-aikamme pyörii paljon ruuanlaiton ympärillä, olimme nopeasti kahden keittiön loukussa.

Koska vaihtoehtona olisi ollut varustaa ja koneistaa myös mökkikeittiö kaikilla taiteen vaatimilla vimpaimilla, löysin itseni raahaamassa koneita, mausteita ja muita keittiövälineitä edestakaisin Helsinki–Porvoo-väliä. Loput pakettiautosta täyttyi puutarhan vaatimaasta mullatsta ja taimista.

Olen tietoinen siitä, että nykyisin suurimman osan ostoksista saa myös kotiinkuljetuksella, eikä puolta omaisuutta ole pakko raahata aina mukanaan. Sisäinen sherpani on vain niin vahvaan juurtunut, että ihaillen seuraan sellaisten tuttavieni elämää, jotka onnistuvat liikkumaan aina kevyesti.

Mökkiviikonlopuksi riittää pieni olkakassi, ja pariskunnan ruuat juomineen mahtuvat polkupyörän etukoriin.

Jos mennään Kaivopuistoon piknikille, niin paikalle ilmestytään viltti, skumppapullo sekä mansikkavasu sievässä korissa käsikynkässä, ei täyteen lastatulla pakettiautolla. . .

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!