Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seitsemän vinkkiä pihajuhliin

Pihajuhlat onnistuvat, kun noudattaa ammattilaisten vinkkejä

Koti
 
Ulos voi rakentaa kauniin tarjoilutilan.
Ulos voi rakentaa kauniin tarjoilutilan.

Kesä on pihajuhlien aikaa, mutta mitä kaikkea niiden järjestelyssä pitää ottaa huomioon?

Kysyimme Marttojen ruoka-asiantuntija Kaisa Härmälältä ja pihasuunnittelija Tanja Niemiseltä, mitä pitäisi muistaa tehdä ennen pihajuhlia.

1. Siivoa piha. Lähesty pihaasi siitä suunnasta, mistä vieraasi tulevat. Kävele reitti, ja katso, miltä se näyttää. Kiinnitä ihmisten katse kauniisiin asioihin.

"Halpoihin isoihin ruukkuihin voi laittaa kukkivia omenapuita. Ne ovat näyttäviä, eivätkä maksa kovin paljon", Nieminen kertoo.

2. Huolehdi laskutilasta. Kokoontaitettavat pöydät ja tuolit ovat käteviä pihakalusteita. Vaikka ulkona ei järjestäisikään tarjoilua, sinne voi rakentaa kauniin oleskelutilan.

3 . Sijoita katos oikein. Jos haluaa käyttää telttaa tai katosta, se kannattaa sijoittaa esimerkiksi kukkapenkin viereen.

Silloin vieraat pääsevät nauttimaan pihan parhaasta paikasta. Nurmikko ei kärsi yhden päivän juhlista niin paljon, että sitä tarvitsisi suojella matolla. Luonnonpinta tekee katoksesta kauniin.

4 . Säilytä kylmäketju. Pidä juomat ja kylmät ruuat kylminä esimerkiksi isoissa astioissa, joissa on jäitä.

Tarjoiltavia voi laittaa myös jäähdytettyjen liuskekivien päälle. Ruokaa ei saisi pitää tarjolla yli kahta tuntia kerrallaan.

"Jos haluaa käyttää kylmävaraajia, ne näyttävät paremmalta foliolla peitettyinä", Härmälä antaa vinkin.

5 . Suojaa ruuat ötököiltä. Alkukesä ei vielä ole ampiaisten aikaa, mutta loppukesästä niitä voi parveilla pihajuhlijoiden seassa riesaksi asti.

Pihan perälle kannattaa varata jotain makeaa, esimerkiksi mehua, joka houkuttelee ötökät pois ruokien lähettyviltä.

"Hyttysverkon voi heittää päivänvarjon päälle, jolloin se suojaa koko pöydän kerralla. Isommalle pöydälle voi käyttää sängyille tarkoitettua verkkoa, joka suojaa ruokia tarjoiluhetkeen asti", Nieminen sanoo.

6 . Varaudu koleuteen. Jotkut palelevat helposti, ja Suomen kesä on arvaamaton. Fleeceviltit pihalla olevassa korissa ovat kätevä tapa ottaa huomioon viluiset vieraat.

7 . Muista naapurit. Päivällä naapureilta tuskin tulee sanomista, mutta jos juhlat jatkuvat pihalla myöhään, niistä kannattaa ilmoittaa etukäteen.

"Paras keino välttää ikävyydet naapureiden kanssa on kutsua heidät mukaan juhliin", Martojen Kaisa Härmälä sanoo.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!