Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiko mökin paikan merkitä lohkomattomalle tontille?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Olin osakkaana kuolinpesässä, joka myi mökkitontiksi määräalan. Alueella on voimassa yleiskaava, ja tontin rajat merkittiin kauppakirjan liitteenä olevaan karttaan.
En ole saanut kutsua lohkomisen toimituskokoukseen. Ostaja on kutsunut kunnan rakennustarkastajan paikalle merkitsemään mökin sijainnin. Eikö tontti pitäisi ensin lohkoa? Entä toimiiko rakennustarkastaja oikein määritellessään rakennuksen sijainnin lohkomattomalle tontille?
 

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu kiinteistötoimitusten, kuten lohkomisten tekeminen ja kunnan rakennusvalvontaviranomaisten tehtäviin kuuluu rakennuslupien myöntäminen ja rakennuksen paikan merkitseminen, kertoo tuotantopäällikkö Hannu Penttilä Maanmittauslaitokselta.

Rakennuspaikan lohkominen saattaa edellyttää voimassa olevaa rakennuslupaa, mutta rakennuksen paikan merkitseminen ei yleiskaava-alueella edellytä sitä, että lohkominen olisi tehty etukäteen.

Sen sijaan kaupungissa sitovan tonttijaon asemakaava-alueella, missä lohkomisenkin yleensä tekee kaupungin kiinteistöviranomainen, tontin lohkominen on edellytys rakennusluvan myöntämiselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!