Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä perennoja voi istuttaa vaahteroiden juurille?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiömme pihalla kasvaa kaksi isoa vaahteraa. Puiden juuret ovat lähellä maan pintaa. Puiden juurella istutusalueella kasvaa nyt vain heikkoja voikukkia. Maa on alkanut sammaloitua. Saisiko siihen jonkin perennan kasvamaan mahdollisimman vähällä maanparannustyöllä?
 

Pihasuunnittelija Liisa Hämäläinen Espoon Kotipuutarhureista suosittelee maanpeittokasveja. Puiden varjossa viihtyy esimerkiksi matala suikeroalpi, jota saa sekä vihreä- että keltalehtisenä.

Toinen sopiva kasvi on kukkiva tuoksukurjenpolvi. Se on kaunis, kestävä, helppohoitoinen ja tuuhea. Kasvi on kaunis myös syksyllä. Kolmessa kesässä kurjenpolvi peittää koko alueen. Siitä voi ottaa taimia myös pihan muihin ongelmakohtiin.

Ennen taimien istutusta maa pitää kääntää, Hämäläinen muistuttaa. Voikukat ja rikkaruohot pitää poistaa juurineen. Muokatun maan päälle on hyvä lisätä kerros puutarhamultaa. Maanpeiteperennoille riittää 20–30 sentin multakerros.

Taimia pitää kastella ensimmäisenä kesänä kuivina kausina. Aluetta ei tarvitse hoitaa enää toisena kesänä, jos pohjatyöt on tehty hyvin ja taimien väliin on lisätty haketta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!