Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiko puheenjohtaja ohittaa osakkaat päätöksissä?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiömme yhtiökokous ei hyväksynyt senioritalon palvelusopimusta, joka todettiin liian kalliiksi.
Puheenjohtaja lopetti hylkäävän keskustelun napauttamalla nuijaa ja sanoi, että yhtiö pitäytyy entiseen sopimukseen, vaikka osakkaat olisivat halunneet laatia uuden sopimuksen. Toimiko puheenjohtaja oikein?
 

Yhtiökokouksen puheenjohtaja ei ole toiminut asianmukaisesti, kun senioritalon palvelusopimuksesta on päätetty, sanoo lakimies Marina Furuhjelm asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanervasta.

Erilaisista sopimuksista saa yleensä päättää yhtiön hallitus. Jos hallituksella ei ole toimivaltaa päättää palvelusopimuksesta, asia käsitellään yhtiökokouksessa. Hallitus voi siirtää asian yhtiökokoukselle.

Yhtiökokouksessa puheenjohtajan on annettava puheoikeus kaikille, jotka haluavat sanoa sanottavansa ennen päätöksentekoa. Lisäksi osakkaiden tekemät ehdotukset on otettava huomioon.

Varsinaisen päätöksen osakkaat tekevät yhdessä. Puheenjohtaja ei voi käyttää äänioikeutta yksin. Jos hän on ohittanut osakkaat päätöksenteossa, päätöstä voidaan moittia, ja se voidaan viedä uudelleen yhtiökokoukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!