Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako naapuri kääntää auton pihallamme?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Naapurimme kääntää autonsa jatkuvasti autotallimme edessä. Pihamme on mielestäni meidän aluettamme ja naapurin piha taas heidän aluettaan, jossa he voivat tehdä, mitä lystäävät. Mikä neuvoksi?
 

Toisen piha-aluetta ei saa käyttää auton kääntämiseen eikä muutoinkaan ilman omistajan lupaa, sanoo Omakotiliittoa edustava asianajaja Seppo Kauppila.

Maanomistajien arviointikeskuksen vanhempi neuvonantaja Aulikki Kiviranta viittaa rikoslakiin, jonka mukaan luvattomasti toisen pihaa käyttävälle voidaan tuomita hallinnan loukkauksesta sakko- tai jopa vankeusrangaistus.

Yksityinen piha-alue kuuluu kotirauhan piiriin. Jos auton kääntö naapurin pihalla toistuu jatkuvasti ilman lupaa, se voi Kauppilan mukaan rikkoa kotirauhaa.

Asiantuntijat suosittelevat, että ongelmaa yritettäisiin ratkaista ensin neuvottelemalla. Kauppilan mukaan hyvät tavat tai naapurisopu eivät silti estä ottamasta asiaa esille naapurin kanssa, päinvastoin. Hän neuvoo odottamaan oikeaa hetkeä, jolloin asian voi ottaa puheeksi.

Jos lupaa tarvitsee, voisi käydä rohkeasti kysymässä vaikkapa kahvipaketti tai kukkapuska kainalossa. Jos neuvottelu ei onnistu, voi tehdä ilmoituksen poliisille.

Esimerkiksi eri ajankohtina otettu valvontakamerakuva on riittävä selvitys naapurin toimista, mikäli hän ei itse myönnä, että käyttää toistuvasti toisen pihaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!