Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalla on peräti seitsemän keskustaa

Koti
 
Helsingin Sanomat

Kivistö ei ole ainoa rakennuskohde Vantaalla. Myös Tikkurilassa rakennetaan paljon.

Kivistön muodonmuutos on kuitenkin hurjin, sillä sinne rakennetaan uutta keskustaa. Tikkurilassa lähinnä tiivistetään ja uudistetaan vanhaa.

Kaupunkisuunnittelu perustuu 50-luvulla tehtyihin linjauksiin, joissa pääosassa ovat liikenneväylät.

Vantaa on jaettu seitsemään suuralueeseen. Ne ovat Tikkurila, Hakunila, Koivukylä, Korso, Aviapolis, Myyrmäki ja Kivistö. "Joka suuralueella on tiivis ja urbaani ydin. Jokaisesta löytyy myös pientaloalueita", sanoo Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine.

Vantaata ei rakenneta alue kerrallaan, vaan kaikkia alueita uudistetaan hiljalleen.

Asukasmääriltään suuralueista tulee suunnilleen samankokoisia. Myyrmäen alueella asuu nyt 53 000 vantaalaista.

Kivistö on Vantaan harvimmin asuttu alue. Siellä asuu 9 000 ihmistä. Kun rakentaminen päättyy, asukkaita on noin 30 000 ihmistä.

Aiemmin Marja-Vantaaksi kutsuttuun Suur-Kivistöön kuuluvat Kivistön lisäksi Piispankyla, Keimola, Lapinkylä, Myllymäki, Vestra, Luhtaanmäki, Riipilä, Seutula ja Kiila.

Alueen keskusta rakennetaan Kivistön uuden juna-aseman ympäristöön.

Kivistöön rakennetaan tänä vuonna kiivaasti. Sinne tulee tuhat uutta asuntoa, puolet niistä asuntomessualueelle. Tahti hiljenee ensi vuonna. Kivistöön kaavaillaan 400:aa uutta asuntoa vuosittain.

Suuralueille haetaan myös omaa luonnetta.

Aviapoliksesta lentokentän kupeessa tulee Vantaan kansainvälinen kaupunginosa. Siellä on kansainvälinen koulu ja paljon matkustavia asukkaita. Aviapoliksen tunnetuimmat alueet ovat Kartanonkoski ja Ylästö.

Kivistön persoonallisuus on vasta muotoutumassa. Siitä kaavaillaan ekologista kaupunginosaa, jossa on paljon taidetta, värejä, ekologisia rakennusmateriaaleja ja viheralueita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!