Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten kissan kakkaamisen kukkapenkkiin voi estää?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Perustin rivitalopalstalleni kukkapenkin, jossa naapurin kissa käy nyt tarpeillaan. Yhtiöjärjestyksemme kieltää lemmikkieläinten ulkoiluttamisen muualla kuin omalla pihalla. Silti eräs asukas päästää kissansa omille teilleen. Onko mitään keinoa estää eläinten jätökset omalla pihalla?
 

Järjestyslain mukaan kissa saa liikkua kytkemättömänä ulkona muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Laki määrää, ettei kissaa saa päästää kytkemättömänä kuntopolulle eikä juoksuradalle. Lisäksi omistajan on pidettävä kissa kokonaan poissa esimerkiksi yleiseltä uimarannalta ja lasten leikkipaikaksi varatulta alueelta.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Hesyn tiedottaja Erja Veivo suosittelee kaikkia kissan omistajia ulkoiluttamaan eläimiään valvotusti jo liikenteenkin takia.

Taloyhtiöllä on oikeus puuttua asukkaan toimintaan, esimerkiksi lemmikkieläinten päästämiseen vapaaksi silloin, kun siitä aiheutuu naapureille kohtuutonta haittaa tai häiriötä. Kissan aiheuttamista vahingoista voi myös vaatia korvauksia.

Yksi mahdollisuus on ostaa elektroninen kissakarkotin, joka on varusteltu liiketunnistimella. Karkotin alkaa lähettää ultraääntä, kun se havaitsee eläimen. Laitteen voi asentaa tolppaan tai seinään, ja sen avulla tontilleen voi muodostaa näkymättömän aidan, sillä ihmiskorva ei kuule ultraääntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!