Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putkiremontti pakottaa ottamaan kantaa kodin ryönäkasoihin

Koti
 
Riina Katajavuori
Kirjoittaja on helsinkiläinen kirjailija, joka asuu 1950-luvun kerrostalossa.

Yläkerran naapuri päivitti Facebookissa: "Olen niin puhki, että puhun muoville ja muovi puhuu minulle."

Kuvassa komeili muovilla tiukasti päällystetty jättimäinen tavarakeko. Täydellinen kuutio. Wau!

Oli putkiremonttimuuton ilta. Harpoimme naapureiden kanssa rapussa eestaas valtavat muovirullat kainalossa ja huokailimme. Haimme käytävältä lisää harmaata teippiä, jonka ei pitäisi repiä maaleja pois ovenkarmeista, sitten joskus kun pääsisimme takaisin kotiin.

Ihmiset kantoivat roskalavalle säkeittäin kamaa: Patjoja. Hyllyjä. Tyynyjä. Lautoja, sadeviittoja, taulunkehyksiä. Iso saavi täynnä joululahjapaperia.

Naapurin päivityskuvaa katsoessani mietin, kuinka luonteikkaita ihmisten erilaiset pakkausmetodit olivat, ja miten erilaisia koteja putki- ja sähköremppamiehet pääsisivät näkemään. Oliko asukas kuutio-, kartio- vai röykkiöpakkaaja? Huoleton vai pedantti? Kaupan banaanilaatikoita vai Ikean itsekoottavia pahvilodjuja?

Meillä oli käytössä muovipusseja, jätesäkkejä, laatikoita, teippiä, kelmua, teollisuusmuovia. Pinoista ei tullut kovin suoria. Remonttipöly kuulemma tunkisi kuuden muovikerroksenkin läpi. Pitäisi muka heittää kaiken päälle vanhoja lakanoita. Joku putkiremontin kokenut tuhahteli, että ei kaikkea tarvitse suojata. Sen kun sulkee kaapinovet. Kyllä pölyt saa pyyhittyä. Turhaan hermoilette.

Vinttiä tyhjentäessäni löytyi peruskoulun kartastoja Neuvostoliittoineen ja kadonneet viulu- ja huilunuotit lapsuuden hämäristä. Löysin neljä mustaa nahkahametta ja kaksi ruskeaa. Yhdessä niistä olin kätellyt rehtoria ja vastaanottanut valkolakin.

Istuin kamelinnahkajakkaralla ja ihmettelin, mitä tehdä Nuori Voima -lehtien vuosikerroilla. Artikkeli jos toinenkin oli tullut pusattua.

Jokaiseen kodin ryönäilmentymään piti ottaa kanta. Säilytänkö, pakkaanko, heitänkö pois? Mitä kaikkea tarvitaan evakkokaksiossa?

Viimeisenä vein ulos simpukat, kivet ja kävyt olohuoneen ikkunalaudalta. Shetlannin, Kroatian, Saltburnin ja Muir Woodsin muistot.

Ennen kuin viskasin ne roskasäiliöön, kurkkasin mitä muut olivat sinne heitelleet. No, simpukoita ja pyöreitä kiviä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!