Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irtoavatko päällekkäiset laatat?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiömme putkiremontti ei mennyt aivan putkeen. Asuntomme kylpyhuoneessa työmies kiinnitti seinäkaakeleita vinoon, ja virhe korjattiin liimaamalla toiset kaakelit viallisten päälle. Lattiassa taas huomattiin laatoituksen jälkeen kuoppa, joka tasattiin ja laatoitettiin uudelleen. Nyt lattiassa on tuplakerros laattoja ja kahdella seinällä tuplakerros kaakeleita. Kestävätkö seinäkaakelit ja lattialaatat paikoillaan?
 

Aalto-yliopiston tutkijatohtori Esko Sistonen arvelee, että vastaava työnjohtaja on halunnut korjata virheen edullisesti ja nopeasti. Ratkaisu voi hänestä olla toimiva.

"Jos vinoon asennetut laatat olisi ensin revitty irti, myös vedeneriste olisi taatusti kärsinyt ja sekin olisi pitänyt uusia. Vedeneristettä on turha tehdä uudelleen, jos alkuperäinen eriste on tehty asianmukaisesti", Sistonen sanoo.

Hänen mukaansa alimpana olevan laatan pinta vaikuttaa siihen, miten hyvin laattalaasti ja uudet laatat tarttuvat kiinni.

"Jos laatassa on lasitettu tai muuten hyvin sileä pinta, laattalaastin tarttuvuus siihen on heikompi. Silloin laatan pinta olisi pitänyt aluksi rikkoa, jotta siihen olisi saatu parempi tartuntapinta."

Laattojen pysyvyyttä paikoillaan ja irtonaisen laastin laajuutta voidaan Sistosen mukaan selvittää niin sanotun kopo-kartoituksen avulla. Jos laatan alta kuuluu onttomaista ääntä sitä koputellessa, jompikumpi tai molemmat laattakerroksista saattavat olla huonosti kiinni.

Sinällään kahdesta päällekkäisestä laatasta ei Sistosen mukaan ole mitään harmia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!