Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paljonko ääniä autopaikkojen muutos vaatii?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiössämme suunnitellaan yhtiöjärjestyksen muuttamista niin, että jokaiselle huoneistolle kuuluu vastaisuudessa yksi autopaikka. Nyt autopaikat ovat taloyhtiön hallinnassa. Jos muutos toteutuu, autopaikkoja jää tyhjäksi, koska kaikilla asukkailla ei ole autoa. Paljonko ääniä tarvitaan esityksen kumoamiseksi?
 

Autopaikkojen siirtäminen taloyhtiön hallinnasta osakkaille edellyttää kahden kolmasosan enemmistöpäätöstä, sanoo lakimies Marina Furuhjelm.

Lisäksi muutos vaatii osakkaiden suostumuksen. Ketään osakasta ei voi pakottaa ottamaan autopaikkaa vastaan, vaikka määräenemmistöpäätös toteutuisi.

Jos joku osakkaista kieltäytyy ottamasta autopaikkaa hallintaansa, paikka jää taloyhtiölle. Muiden osakkaiden osalta muutos voidaan Furuhjelmin mielestä toteuttaa.

Mikäli yhtiöjärjestyksen muutos menee läpi, autopaikoista tulee osakkaiden hallinnassa olevaa tilaa ja kukin osakas saa päättää, miten autopaikkaansa käyttää.

Autoton osakas voi halutessaan vuokrata paikan esimerkiksi naapurille, joka tarvitsee paikan kakkosautolle. Tällöin osakas saa autopaikasta verotettavaa vuokratuloa.

Ennen äänestystä lakimies Furuhjelm suosittelee osakkaita selvittämään, onko muutos järkevä. Esimerkiksi talvella osakkaiden itsensä hoidettavaksi jää autopaikan siivoaminen lumesta, jos muuta ei sovita.

Samalla on hyvä miettiä, periikö taloyhtiö autopaikoista jatkossa vastiketta tai korottaako se hoitovastiketta.

Jos paikkoihin kuuluu lämmitystolppa, jonka kulut yhtiö maksaa, yhtiöjärjestyksessä pitäisi määritellä vastikeperuste, jonka mukaan kustannukset jaetaan osakkaiden kesken.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!