Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö rapussa olla nimitaulu?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Pitääkö kerrostalon porraskäytävässä olla näkyvillä kaikkien asukkaiden nimet? Entä tarvitseeko taloyhtiön turvallisuuspäällikön yhteystietojen näkyä naapureille taulussa, jossa on isännöitsijän tiedot. Taloyhtiömme turvallisuuspäällikkö on saanut asukkailta mielestään turhia kyselyjä esimerkiksi joditableteista.
 

Lakimies Marina Furuhjelm asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanervasta sanoo, että vanhan pelastuslain aikana taloyhtiössä piti valita turvallisuuspäällikkö. Joissakin yhtiöissä päällikkö valitaan yhä, vaikka se ei ole välttämätöntä.

Turvallisuuspäällikön tehtävänä oli varmistaa muun muassa, että yhtiön pelastussuunnitelma on asianmukainen ja tarpeelliset turvavälineet ovat olemassa.

Artikkeliin liittyvät

Myöskään porraskäytävän nimitaulu ei perustu lakiin, vaan kyse on vakiintuneesta käytännöstä. Joidenkin kaupunkien rakennusjärjestyksessä tosin mainitaan, että asukkaiden nimet on kerrostalossa listattava käytävään.

Nimitaulu auttaa löytämään oikeaan huoneistoon hätätilanteessa, ja se helpottaa myös postinjakelua.

Taloyhtiö puolestaan tarvitsee asukkaiden nimitiedot hallinnon hoitamiseksi.

Jos taloyhtiössä on nimitaulu ja asukas on ilmoittautunut väestörekisteriin, jolloin hänen tietonsa ovat julkisesti saatavilla, yhtiö saa laittaa nimen sekä nimitauluun että ovisummeriin.

Asukas voi perustellusta syystä pyytää, että hänen nimensä poistetaan nimitaulusta ja ovisummerista. Tämä edellyttää, että hän on ilmoittautunut väestörekisterin osoitepalvelukieltolistalle.

Maistraatista voi hakea lisäksi turvakiellon. Silloin yhtiö ei saa ilmoittaa asukkaan tietoja missään, ei edes osakeluettelossa.

Turvallisuuspäällikön yhteystietoja ei ole pakko olla ilmoitustaululla.

Hänen ei myöskään tarvitse neuvoa asukkaita esimerkiksi joditablettien hankinnassa, vaan hän huolehtii yhtiön turvallisuudesta.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!