Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomeen muutto käy helpoimmin EU:n sisältä

Koti
 
Helsingin Sanomat

EU-kansalainen voi muuttaa Suomeen ilman varsinaista syytä, kunhan hänen toimeentulonsa on turvattu. EU:n ulkopuolelta tulevalle muutto on vaikeampaa.

Jos EU-kansalainen viipyy Suomessa pidempään kuin kolme kuukautta, hänen pitää rekisteröidä oleskelunsa poliisilaitoksella. Rekisteröinti edellyttää työpaikkaa tai riittäviä varoja ja sairausvakuutusta. Näin muuttajan tai hänen perheenjäsentensä ei tarvitse toistuvasti turvautua Suomen sosiaalijärjestelmään.

Vuonna 2014 Suomessa hyväksyttiin 11 145 rekisteröitymistä. Lähes puolet luvusta oli virolaisia. Seuraavaksi eniten kirjattiin puolalaisia, espanjalaisia, saksalaisia, brittiläisiä ja italialaisia muuttajia.

EU-kansalaisella, joka on asunut Suomessa laillisesti ja yhtäjaksoisesti viisi vuotta, on mahdollisuus pysyvään oleskeluun.

EU:n ulkopuolelta tulevat tarvitsevat yli kolmen kuukauden oleskeluun oleskeluluvan. Se voidaan myöntää esimerkiksi työpaikan, opiskelun tai perhesuhteiden perusteella.

Jos EU:n ulkopuolelta muuttava on Suomeen rekisteröityneen EU-kansalaisen perheen-jäsen, hänelle voidaan myöntää oleskelukortti suoraan viideksi vuodeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!