Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saavatko remontoijat tulla ilmoittamatta?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Talossamme tehdään parvekeremonttia. Urakoitsija on ilmoittanut töiden etenemistä pääasiassa ulko-oveen teipatuilla lapuilla.
Kysyin urakoitsijalta, milloin työmiehet tulevat asuntooni. Hän sanoi, ettei asuntooni tulla, koska parvekkeen pinnoitus tehdään henkilönosturia apuna käyttäen. Kun runsaan viikon kuluttua tulin kotiin, siellä puuhasteli kaksi työmiestä. He eivät olleet suojanneet kulkua parvekkeelle, ja mattoni olivat pölyssä.
Onko yleinen infolappu riittävä tiedote?
 

Taloyhtiön hallituksen jäsenillä, isännöitsijällä ja heidän valtuuttamillaan henkilöillä, kuten urakoitsijalla, on oikeus päästä huoneistoon, kun se on tarpeen esimerkiksi remontin takia.

Lakimies Marina Furuhjelm asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanervasta sanoo, että yhtiön pitää kuitenkin ilmoittaa huoneistokäynnistä asukkaalle aina etukäteen, ellei työn kiireellisyys sitä estä.

Furuhjelmin mukaan yhtiöt usein siirtävät ilmoitusvelvollisuuden urakoitsijalle, mutta se ei poista yhtiön vastuuta: hallituksen pitää valvoa, että urakoitsija noudattaa vaatimuksia.

Laissa ei kerrota, kuinka aikaisin ilmoitus pitää tehdä. Furuhjelmin mukaan on suositeltavaa, että asukkaat saavat tiedon käynnistä vähintään viikkoa aiemmin.

Asukkaalle on hyvä kertoa käyntipäivä ja se, mihin aikaan päivästä asuntoon tullaan.

Furuhjelmin mukaan kyse ei saa olla yksipuolisesta ilmoittamisesta, sillä asukkaalla on oikeus olla paikalla. Jos aika ei käy asukkaalle, asukas voi esittää vaihtoehtoista aikaa.

Yleensä urakkasopimuksessa on myös maininta siitä, että urakoitsija suojaa huoneistot. Jos urakoitsija on sotkenut asukkaan matot, yhtiö joutuu maksamaan pesulalaskun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!