Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muuttolaatikoiden hidas tyhjennys käy kalliiksi

Purkamalla vuokralaatikot ripeästi voi säästää satasia. Jos koti on suuri, pahvilaatikoiden osto tulee vuokralaatikoita halvemmaksi.

Koti
 
Juha-Pekka Laitinen HS
Muovilaatikoiden kotiinkuljetus maksaa pääkaupunkiseudulla noin 30 euroa. Omaksi ostettavat pahvilaatikot kannattaa noutaa itse.
Muovilaatikoiden kotiinkuljetus maksaa pääkaupunkiseudulla noin 30 euroa. Omaksi ostettavat pahvilaatikot kannattaa noutaa itse. Kuva: Juha-Pekka Laitinen HS

Onko muuttajan edullisempaa vuokrata muovilaatikoita vai ostaa pahvilaatikoita? Se riippuu siitä, kuinka nopeasti pakkaa ja purkaa omaisuutensa.

Raja on noin kymmenen päivää: jos laatikot lojuvat sitä pidempään kotona, pahvilaatikot tulevat kestolaatikoita halvemmiksi.

Muuttolaatikoiden ostoon tai vuokraukseen kuluu helposti satasia.

Artikkeliin liittyvät

Muuttoyritykset suosittelevat tilaamaan yhtä paljon laatikoita kuin asunnossa on neliöitä. Sadan neliön asunnosta muuttava perhe tarvitsee siis noin sata laatikkoa.

Sellaisen boksikasan vuokraus esimerkiksi Niemen muuttopalvelusta maksaa 16 euroa vuorokaudelta.

Jos laatikoille haluaa sekä toimituksen että noudon, se maksaa yhteensä 29 euroa.

Myös monet muut muuttoyritykset vuokraavat päällekkäin pinottavia laatikoita. Vuorokausivuokra on yleensä 0,12–0,19 euroa, ja edestakainen kuljetus maksaa noin 30 euroa.

Hintojen lisäksi kannattaa vertailla myös laatikoiden kokoja. Niemen laatikoiden tilavuus on 69 litraa, kun esimerkiksi Opiskelijamuuttojen laatikot ovat 50-litraisia. Opiskelijamuuttojen päivävuokra on 0,12 euroa.

Useimmat muuttolaatikkoina myytävät pahvilaatikot ovat suunnilleen samankokoisia kuin muovilaatikot.

Esimerkiksi Ikean kokoontaitettavien laatikoiden tilavuus on 62 litraa.

Käytännössä Ikean laatikkoon mahtuu kuitenkin jopa enemmän tavaraa kuin Niemen muovilaatikkoon. Kannettomia kestolaatikoita ei voi pakata aivan täyteen, jotta ne saa pinottua päällekkäin.

Ikean lisäksi kantoaukollisia pahvilaatikoita myyvät muun muassa Clas Ohlson, Bauhaus, Biltema, Tokmanni ja Pelican Self Storage.

Suunnilleen muuttoyhtiöiden laatikoiden kokoisten boksien kappalehinta on 1,70–3 euroa.

Pahvilaatikoiden kotiinkuljetus on kuitenkin usein kallista. Esimerkiksi Ikea perii laatikoiden kuljetuksesta 69 euroa – tilasipa niitä kaksi tai sata.

Toisaalta taitettujen laatikoiden nouto onnistuu henkilöautolla tai jopa julkisilla kulkuvälineillä.

Kymmenien muovilaatikoiden rahtaamiseen tarvitaan pakettiauto.

Valinnan vuokra- ja ostolaatikoiden välillä voi tehdä muunkin kuin hinnan perusteella.

Kestolaatikot ovat ekologisempi valinta, ja niissä tavarat ovat paremmassa suojassa kuin pahvin sisällä.

Lisäksi ne on suunniteltu pinottavaksi päällekkäin, joten korkeakin laatikkopino pysyy todennäköisesti pystyssä muuttomatkan ajan.

Pahvilaatikot taas ovat kevyempiä. Silti nekin kestävät raskaan kuormaan: Ikea ilmoittaa enimmäiskuormitukseksi 30 kiloa.

Pahvilaatikot on myös helppo taittaa kokoon odottamaan seuraavaa muuttoa. Etenkin usein muuttavalle ne ovat kätevä ja halpa vaihtoehto, jos varastotilaa on riittävästi.

Kolmaskin mahdollisuus muuttajalla on: ilmaisten laatikoiden kerääminen esimerkiksi ruokakaupoista, ravintoloista ja Alkoista.

Moni muuttaja vannoo erityisesti banaanilaatikoiden nimeen.

Niiden hamstraus vaatii kuitenkin aikaa ja kiertelyä.

Hedelmäbokseja ei myöskään pysty taittamaan kokoon odottamaan seuraavaa muuttoa kuten vaikka Ikean ostolaatikoita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!