Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siivoojan seitsemän parasta kaveria

Koti
 
Katri Kallionpää Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien toimittaja.

Turhasta tavarasta eroon pääseminen on vaikeaa, koska jokainen tavara nostattaa tunteiden hyökyaallon. Tiedättehän: Tässä sohvassa pantiin esikoinen alulle, tämä nalle on esikoisen ensimmäinen lelu. Ja tätä mekkoa esikoinen käytti vanhojen tansseissa. Voiko näistä luopua? Ja jos voi, miten se tehdään?

Onneksi apua saa. Tässä on minun listani seitsemästä parhaasta kaverista, jotka auttoivat minua kesäloman suursiivouksessa.

1. Suomen Punaisen Ristin Kontin ilmaisen noutopalvelu. Vahvat ja reilut kaverit hakivat kotoa isot huonekalut, kuten sohvat, kirjoituspöydän, lipaston ja sängynpäädyt. Luopumisesta tuli hyvä mieli, koska SPR käyttää kalusteista saamiaan varoja muun muassa katastrofirahastossaan.

2. Entä mitä tehdä laadukkaille, pieniksi jääneille miesten puvuille? Sitten keksin: Koskelan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa kaivataan juuri miesten vaatteita.

Keskuksista kerrotaan, että lahjoituksia tulee nyt runsaasti, joten odotan ehkä jonkin aikaa, ennen kuin toimitan puvut perille. Keräyksiä organisoivat SPR ja esimerkiksi Paavalin seurakunta.

3.Facebookin kierrätysryhmä. Vuodesohva, joka ei kelvannut Konttiin, kelpasi lähistöllä asuvalle lapsiperheelle. He nostivat sen muitta mutkitta henkilöautonsa katolle ja veivät mennessään. Minä jäin ovelle vilkuttamaan ja toivottamaan hyviä unia ja uusia lapsia!

4. UFF:n keräyslaatikoihin vein puhtaita vaatteita ja kenkiä. Varoja käytetään kehitysyhteistyökohteissa Afrikassa ja Intiassa, mikä tuntuu erityisen hyvältä nyt, kun hallitus leikkaa tuntuvasti kehitysyhteistyön määrärahoja.

5. Kirpputori. Oulunkylän Seurahuoneella lasten lelut ja kirjat löysivät uusia käyttäjiä.

6. Antikvariaatti Hakaniementorilla. Vain harva kirja kelpasi antikvariaatille, mutta niistä maksettiin yllättävän hyvin.

7.Kivikon Sortti-asema. Jätteiden vieminen ei ole halpaa, mutta se on mielestäni ihan oikea hinta kerskakulutukselle. Sortti pyrkii uudella hinnoittelullaan kannustamaan lajitteluun. Harmittavan paljon joutuu silti dumppaamaan sekajätteeseen.

Kirjoittaja on HS:n toimittaja, joka viettää rivitaloelämää vanhempiensa, tyttärensä ja pienen koiran kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!