Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako puheenjohtaja muuttaa kokouspöytäkirjoja?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiömme hallituksen sihteeri kirjoittaa kokouspöytäkirjat huolellisesti. Silti puheenjohtaja lisää pöytäkirjoihin henkilökohtaisia mielipiteitään ja asioita, joita ei ole käsitelty kokouksissa. Saako näin toimia? Mitä teemme, jotta pöytäkirjat olisivat kokouksen kulun mukaisia?
 

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén sanoo, että pöytäkirjasta pitää ilmetä kokouksen kulku eikä siihen saa lisätä asioita, joita ei ole kokouksessa käsitelty.

Laki ei ota kantaa pöytäkirjan kirjaamistapaan, mutta hallituksen kokousten pöytäkirjat ovat tyypillisesti päätöspöytäkirjoja. Se tarkoittaa sitä, että pöytäkirjaan merkitään tehdyt päätökset.

"Jos ruvetaan runoilemaan, pöytäkirjasta tulee hervottoman pitkä ja olennainen asia eli tehdyt päätökset hukkuvat. Tarkoitus ei ole kirjata sanasta sanaan, mitä joku huokaili, harmitteli tai pahoitteli", Sallmén sanoo.

Hyvän tavan mukaista ei ole kirjata pöytäkirjaan henkilökohtaisia mielipiteitä – varsinkaan, jos niitä ei ole kokouksessa esitetty.

Sallménin mukaan muut voivat olla allekirjoittamatta pöytäkirjaa, jos puheenjohtaja on värittänyt sen eikä se vastaa kokouksen kulkua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!