Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romupyöriä ei saa hävittää miten vain

Koti
 
Helsingin Sanomat

Moni pyörävarasto täyttyy hylätyistä pyöristä ja muusta romusta. Suomen Kiinteistöliitto ja Pyöräliitto ovat laatineet ohjeet siitä, miten taloyhtiöiden pitäisi hävittää asukkaiden hylkäämät pyörät. Asunto-osakelaissa ei mainita asiasta.

 Asukkaille on ilmoitettava varaston siivoamisesta kirjallisesti hyvissä ajoin ja annettava aikaa poistaa turhat tavarat varastosta.

 Paras tapa on merkitä kaikki pyörät paperilapuilla ja pyytää asukkaita poistamaan laput niistä pyöristä, joita he käyttävät. Samalla ilmoitetaan, että parin kuukauden kuluttua viedään pois ne pyörät, joissa on merkki tallella.

 Poistetut pyörät siirretään väliaikaisvarastoon muutamaksi kuukaudeksi. Näin ne, joita ilmoitus ei ole tavoittanut, voivat noutaa käyttöpyöränsä.

 Hyväkuntoisia, arvokkaita pyöriä ei pidä hävittää hätäisesti, vaikka asukasta ei tavoitettaisikaan useaan kuukauteen.

 Käyttökelpoiset ja korjattavissa olevat pyörät, joille ei muutaman kuukauden aikana löydy omistajaa, tulee viedä poliisille.

 Jos poliisi ei ota pyöriä vastaan, ne voi myydä esimerkiksi nettitorilla. Varat voi käyttää taloyhtiön pyörävaraston parantamiseen.

 Käyttökelvottomat pyörät voi hallituksen päätöksellä viedä kaatopaikalle tai luovuttaa ne kierrätyskeskukseen tai muuhun yleishyödylliseen tarkoitukseen.

 Jos varastojen siivous tehdään huolimattomasti, asukas voi syyttää taloyhtiötä omaisuutensa hävittämisestä ja vaatia korvausta.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!