Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiko isännöitsijä kieltäytyä käsittelemästä reklamaatiota?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Asun vuokralla kerrostalossa, jossa oli juuri putkiremontti. Olen reklamoinut havaituista puutteista isännöitsijälle, sillä minun on tärkeää osoittaa puutteet, jotta vuokranantajani ei voi panna niitä myöhemmin syykseni. Isännöitsijä ei vastaa kirjeisiin eikä hae saantitodistuskirjettä postista. Puutteita ei ole korjattu. Mitä teen?
 

Lain mukaan vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan huoneiston puutteista ensisijaisesti vuokranantajalleen.

Puutteista on suositeltavaa ilmoittaa myös taloyhtiölle, varsinkin jos kyse on sellaisista puutteista, joiden korjaaminen kuuluu yhtiön vastuulle, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Jos taloyhtiön edustaja ei suostu vastaanottamaan vuokralaisen ilmoitusta havaituista puutteista, vuokralaisen kannattaa olla yhteydessä vuokranantajaansa.

Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva muistuttaa, että vuokralaisella ei ole kunnossapitovelvoitetta.

"Vuokralainen tuntuu ottavan asiasta vähän liikaa stressiä. Ei ole hänen vastuullaan, jos remontissa on mennyt jotain vikaan. Hänellä on vain velvollisuus ilmoittaa puutteista."

Koro-Kanervan mukaan isännöitsijä ei voi jättää reklamaatioita käsittelemättä.

"Isännöitsijän tehtävä on huolehtia siitä, että tiedot asunnoissa olevista puutteista kerätään ja toimitetaan urakoitsijalle takuukorjauksia varten. Perusteluksi asian hoitamatta jättämiselle ei voi olla se, että reklamoija on vuokralainen."

Vuokralaisen kannattaa säilyttää dokumentit, kuten sähköpostit, jotka osoittavat, että vuokralainen on ilmoittanut puutteista. Valokuvilla voi yrittää todistaa, että puutteet ovat tulleet remontin aikana.

"Jos vuokralainen on ilmoittanut puutteista, hän on täyttänyt velvoitteensa ja vapautuu vastuustaan", Koro-Kanerva sanoo.

Jos puutteet vaikuttavat olennaisesti asumiseen, vuokralaisella on oikeus saada vuokranalennusta. Mahdollisen vuokranalennuksen määrä täytyy neuvotella aina tapauskohtaisesti vuokranantajan kanssa.

Vuokranalennukseen ei oikeuta huolimaton työn jälki, kuten vinoon asennetut laatat tai väärin tehty lattian kaato. Sen sijaan esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmän toimimattomuus ja siitä johtuvat sisäilmaongelmat oikeuttavat alennukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!