Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksei taloyhtiö puutu väärin asennettuun lattiaan?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Yläkerran asukas asensi luvatta ja salaa osaan asunnostaan laminaattilattian vanhan lattian päälle. Näimme, kuinka hän kantoi laminaattilaatikoita kotiinsa, ja sen jälkeen kuuluivat asennusäänet. Myös toinen naapuri voi todistaa tämän. Nyt lattia kopisee kuin rumpukalvo. Olemme varmoja, että se on asennettu väärin.
Mitä voimme tehdä? Isännöitsijä ei uskonut meitä eikä ole puuttunut luvatta asennettuun lattiaan.
 

Asukkaan kannattaa tehdä taloyhtiölle ilmoitus, jossa kerrotaan yläkerrasta kuuluvasta äänihaitasta sekä siitä, että haitta on syntynyt yläkertalaisten muutostöiden jälkeen. Samassa yhteydessä voi mainita, että muutostyöstä ei ole tehty asianmukaista ilmoitusta taloyhtiölle, kertoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen. "Yhtiön kannattaa ehdottomasti reagoida ja tutkia asia."

Taloyhtiö voi selvittää, onko lattia asennettu oikein ja onko asennuksessa kiinnitetty huomiota äänieristykseen. Perusperiaate on, että osakkaan muutostyöt eivät saa aiheuttaa haittaa naapureille.

Pynnösen mukaan osakkaiden virheellisistä muutostöistä löytyy oikeustapauksia. Jos lattia on asennettu väärin ja ääniongelma johtuu siitä, osakas voi joutua korjaamaan muutostyönsä.

Jos yläkerran asukkaat eivät korjaa lattiaa taloyhtiön kehotuksesta huolimatta, asian voi viedä oikeuteen.

Yläkerran asukkaiden on pakko päästää taloyhtiön edustajat tutkimaan lattiaa.

"Yhtiön edustajan oikeus päästä huoneistoon on laissa turvattu. Käynti asunnossa tulee kuitenkin lähtökohtaisesti järjestää asukkaalle sopivana aikana. Jos asukas estää pääsyn huoneistoon, poliisilta voi pyytää virka-apua", Pynnönen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!