Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö yhtiön säilyttää sähköpostit?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Rivitaloyhtiössämme on sovittu sähköpostin käytöstä taloyhtiön asioiden hoidossa. Jakelussa ovat kaikkien huoneistojen osakkaat.
Pitääkö hallituksen dokumentoida kaikki sähköpostit yhtiön asioita hoitaessa, siis myös yhtiön ja osakkaan kanssa käydyt, vaikkapa korjauksia koskevat keskustelut?
 

Lain mukaan hallituksen kokouksesta on laadittava pöytäkirja myös silloin, kun kokous pidetään sähköpostitse. Lisäksi pöytäkirja on allekirjoitettava, numeroitava ja säilytettävä luotettavalla tavalla.

Jos osakas ilmoittaa sähköpostitse jostakin viasta tai suunnittelemastaan muutostyöstä ja hallitus käsittelee asian kokouksessaan, osakkaan lähettämä sähköposti yleensä liitetään kokouspöytäkirjan liitteeksi, sanoo asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanervan lakimies Marina Furuhjelm.

Muutostyöilmoitukset rekisteröidään myös niin sanottuun remonttirekisteriin. Sen sijaan laki ei ota kantaa siihen, miten sähköpostissa käydyt muut keskustelut pitäisi säilyttää. Yhtiö voi päättää, miten tarkasti se säilöö sähköpostit.

Hallituksen vastuun kannalta sähköpostit on hyvä dokumentoida mahdollisimman laajasti, Furuhjelm sanoo.

"Voi olla, että joku sanoo parin vuoden päästä, että hallitus on toiminut väärin, ja hallituksella on näyttötaakka huolellisesta toiminnasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!