Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö autotallien omistajien maksaa talon maalaus?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiö on kerännyt julkisivuremonttia varten peruskorjausvastiketta sekä asunto- että autotallipaikkaosakkeista. Lisäksi yhtiö on kerännyt molemmista lainanlyhennysvastiketta.
Yhtiöjärjestyksen mukaan autotallipaikkaosakkeita ei rasita osuus kiinteistön rakentamista varten otetuista pitkäaikaisista tai niitä vastaavista lainoista.
Onko oikein, että autotallipaikkaosakkaat joutuvat maksamaan ulkoseinien, ikkunoiden, parvekkeiden ja saunojen korjaamisesta?

 

Yhtiöjärjestys määrittelee sen, mitkä osakkeet ovat vastikkeenmaksuvelvollisia ja mitä kuluja varten vastiketta peritään, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan johtava lakimies Mia Pujals.

Ellei yhtiöjärjestys toisin määrää, kaikki osakkaat ovat velvollisia maksamaan vastiketta menojen kattamiseksi.

Tällöin myös autotallipaikkaosakkaat osallistuvat esimerkiksi talon ulkoseinien, ikkunoiden, parvekkeiden ja saunojen korjauskustannuksiin, Pujals sanoo.

Yhtiöjärjestyksessä mainitut kiinteistön rakentamista varten otetut pitkäaikaiset ja niitä vastaavat lainat viittaavat siihen, että autotallipaikkaosakkeet on vapautettu paitsi rakennusaikaisista lainoista myös teknisesti ja taloudellisesti laajojen lähes rakentamiseen rinnastettavien perusparannushankkeiden kuluista, esimerkiksi perinteisin menetelmin toteutetusta putkiremontista. Sen sijaan julkisivun maalaus, parvekkeiden kunnostukset ja saunaremontit eivät sen sijaan ole yleensä tällaisia hankkeita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!