Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka maksaa muuton kosteusvahingossa?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Olin muutaman päivän pois kotoa. Sinä aikana lattiakaivosta oli tullut viemärivettä asuntooni, ilmeisesti yläkerran asunnon viemärin avaamisen takia. Taloyhtiön vakuutus maksoi lattian, ovien ja pilalle menneiden kaapistojen uusimisen. Jouduin muuttamaan remontin ajaksi pois. Kuka korvaa minulle aiheutuneet ylimääräiset asumis- ja muuttokulut?
 

Vaikka vakuutusten sisältö ja ehdot vaihtelevat yhtiöittäin, kotivakuutus korvaa yleensä äkillisten vahinkojen aiheuttamat kustannukset muualle muutosta – olipa kyseessä vuokralainen tai asunto-osakas, sanoo Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

"Useimmissa kotivakuutuksissa on vuototurva, ja viemärin tulviminen on yksi tyypillisistä korvattavasta vuotovahingosta", sanoo korvauspäällikkö Jussi Korpelainen Lähi-Tapiolasta.

Esimerkiksi Lähi-Tapiolan kotivakuutus korvaa 90 prosenttia kuluista enintään vuodeksi ja Ifin kotivakuutus 85 prosenttia.

"Vahinko kuulostaa sellaiselta, että tilapäisasuminen kestää muutaman kuukauden. Se tuskin on ongelma missään vakuutusyhtiössä", sanoo Ifin lakimies Mikko Vaitomaa.

Korvausta voi saada muun muassa muuttokustannuksista, ylimääräisistä vuokrista ja irtaimiston varastoinnista.

Jos kotivakuutusta ei ole, korvauksen saaminen voi Koro-Kanervan mukaan olla mahdotonta. Korvausta voisi olla mahdollista vaatia vahingon aiheuttajalta vain, jos vahinko olisi aiheutettu tahallaan tai huolimattomuudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!